Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

PAARDenKRACHT

Locatie: Houthalen-Helchteren
Datum:

Werk jij graag aan jezelf, je dierbaarste relaties én een betere wereld? Dan is ons project PAARDenKRACHT misschien iets voor jouw gezin! In dit project combineren we de therapeutische kracht van de natuur en het paard met sociaal engagement. We nodigen gezinnen uit om een aantal sessies hippotherapie te volgen samen met een gezin uit het asielcentrum van Houthalen-Helchteren. Op die manier leert je familie enerzijds (emotionele) grenzen te verleggen en samen te werken met als vertrekpunt het paard en de natuur in het algemeen. Anderzijds leert het ook bij over de cultuur en de achtergrond van een ander gezin. Voor de integratie van dat gezin in ons land is het belangrijk om contacten te leggen en vriendschappen uit te bouwen. Jouw gezin kan een waardevolle rol spelen in dat proces. De sessies worden begeleid door een professionele hippotherapeut die observeert en de interactie met de natuur en tussen de gezinnen stimuleert.

Er is geen ervaring met paarden nodig, enkel een gezonde interesse voor de natuur en een warm hart voor nieuwkomers in ons land.

Praktische informatie

  • Wie? We zijn op zoek naar gezinnen met kind(eren) tussen de 5 en 12 jaar die in (de buurt van) Houthalen-Helchteren wonen. Beide ouders kunnen deelnemen of enkel één ouder. Er wordt wel een actieve bijdrage verwacht van elke deelnemer.
  • Wanneer? De sessies vinden plaats op zaterdag of zondag en starten – als de coronamaatregelen het toelaten – in de zomer. Een sessie duurt 2 uur. Het aantal sessies is afhankelijk van de nood van de deelnemers en kan variëren van 4 tot 10 beurten.
  • Waar? De weide bevindt zich op wandelafstand van het opvangcentrum, adres: Maastrichtsestraat 53, 3530 Houthalen-Helchteren.
  • De prijs voor het hele gezin bedraagt 12 euro per sessie.
  • Zorg voor aangepaste kledij die vuil mag worden en laarzen bij regenweer!

Overtuigd? Schrijf je dan hier in. 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.