Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Lang leve de ‘goed genoeg ouder’

door VIVA-SVV

Ouders willen het goed doen. En dat is maar goed ook. Alleen ligt de lat tegenwoordig wel érg hoog. Laten we gaan voor 'goed genoeg'.  

Bekijk je als ouder de foto's op Facebook van andere gezinnen, dan lijkt alles bij anderen altijd perfect. Wij pleiten ervoor om je smartphone even uit te zetten en de roze filter die over de foto’s op sociale media ligt, te relativeren. Als vrouwenvereniging zeggen we: perfectie is niet mogelijk.

Probeer niet Miss of Mister Wonderfull te zijn. Daar hebben je kinderen niets aan en jij nog minder. Een originele traktatie meegeven met je jarig kind, een spik en span huis, altijd gezonde gerechten op tafel  en een goede partner zijn ... Dat lukt niet alttijd. Meer zelfs, het hoeft helemaal niet.

Soms hou je als gezin gewoon even het hoofd boven water. Dan doorspartel je een ‘neen’-fase van je 2-jarige kleuter, of een week liefdesverdriet van je puber in huis. Heb je zin om supermama of superpapa te zijn en er een superdag van te maken? Heerlijk. Maar leg de lat niet constant hoog. Alleen als jij daar zin in hebt. Want het geluk van jezelf en je gezin staat voorop.

Gespreksspel

Spreekt dit thema je aan en zou je er graag met andere ouders over napraten? Dan kan je het gespreksspel voor ‘goed genoeg ouders’ aanvragen bij VIVA-SVV West-Vlaanderen. Het gespreksspel draait rond thema’s als zelfzorg, prioriteiten stellen in een wereld van verwachtingen, tijd nemen om moeilijke fases door te komen, combinatie werk en gezin en verbinding houden met je omgeving. Deze thema’s komen aan bod in de vorm van verhalen van échte gezinnen.

Ben je geïnteresseerd om het spel te ontlenen, contacteer Peggy: Peggy.Vandaele@viva-svv.be.

Je kan dit spel aanvragen met of zonder begeleiding.  

  • Wil je het spel ontlenen zonder begeleiding? Dan betaal je 50 euro waarborg.
  • Wil je het spel spelen met begeleiding?  Particulier kan dit tegen een verplaatsingsvergoeding van 0,40 euro per km (vanuit Brugge).  Professionele instanties betalen bovenop de verplaatsingsvergoeding, een vergoeding van 50 euro.
logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.