Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Lang leve de ‘goed genoeg ouder’

door VIVA-SVV

Ouders willen het goed doen. En dat is maar goed ook. Alleen ligt de lat tegenwoordig wel érg hoog. Laten we gaan voor 'goed genoeg'.  

Bekijk je als ouder de foto's op Facebook van andere gezinnen, dan lijkt alles bij anderen altijd perfect. Wij pleiten ervoor om je smartphone even uit te zetten en de roze filter die over de foto’s op sociale media ligt, te relativeren. Als vrouwenvereniging zeggen we: perfectie is niet mogelijk.

Probeer niet Miss of Mister Wonderfull te zijn. Daar hebben je kinderen niets aan en jij nog minder. Een originele traktatie meegeven met je jarig kind, een spik en span huis, altijd gezonde gerechten op tafel  en een goede partner zijn ... Dat lukt niet alttijd. Meer zelfs, het hoeft helemaal niet.

Soms hou je als gezin gewoon even het hoofd boven water. Dan doorspartel je een ‘neen’-fase van je 2-jarige kleuter, of een week liefdesverdriet van je puber in huis. Heb je zin om supermama of superpapa te zijn en er een superdag van te maken? Heerlijk. Maar leg de lat niet constant hoog. Alleen als jij daar zin in hebt. Want het geluk van jezelf en je gezin staat voorop.

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.