Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Babysitter, je komt toch nog?

door Karen

Beste babysitter

Hierbij nog enkele aandachtspunten voor tijdens ons avondje uit:

  • Onze zoon kan sinds kort klauteren. Hij klimt via de radiator op de zetel. Om er daarna in te gaan staan, rollen of springen. Zelf geraakt hij er nog niet terug uit (tenzij hij achterovervalt).
    Hij klautert niet alleen op de zetel, maar balanceert ook als een circusaap op het (wankele) bijzettafeltje of doet aan planking op het tv-kastje. Ogen op je rug – of troostende armen – komen dus altijd van pas.
  • De oudste weet waar de uitknop van de televisie zit. Als haar programma’s afgelopen zijn, zal jij in geen geval rustig naar het journaal mogen kijken, want het toestel wordt sowieso uitgeschakeld. Als zij niet mag kijken, jij ook niet. Logisch, toch?
  • Stiekem snacken is onmogelijk. De oren van mijn baby’s zijn scherp afgesteld: elk geknisper van verpakkingen hebben ze gehoord. Dus als je op je gemak van je guilty pleasure(s) (chocola/chips/koekjes?) wil genieten, wacht dan maar liever tot ze slapen.
  • Stilte bestaat niet. Als ze naar bed zijn en het blijft direct stil, dan is de kans groot dat de oudste je zittend op de bovenste traptrede aan het bespieden is.
  • In kinderland is nee nooit gewoon nee. Zucht.
  • Laat je handtas nooit onbewaakt achter. Mijn zoon verzamelt bankkaarten en mijn dochter experimenteert graag met make-up. Als ze niet eerst gaan bekvechten om wie er in de tas mag graaien …
  • Alleen naar het toilet gaan, is geen optie. De jongste zal voor jou (al) het wc-papier van de rol trekken en de oudste zal (veel te veel) water laten stromen om je handen te wassen. Daarna zullen ze strijden om de wc-borstel waarmee ze in de pot willen roeren - ook al is dit hoegenaamd niet nodig.

Maar, beste babysitter, laat je vooral niet afschrikken door dit jonge geweld. Dat proberen wij ook niet te doen, elke dag opnieuw. Wij zijn je alvast heel dankbaar dat je het een paar uurtjes van ons kan overnemen, zodat mijn man en ik nog eens uit eten kunnen gaan. Alleen met z’n tweetjes. Het zal ons deugd doen!

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.