Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Bedankt mama

door Tinetje

Mama

Hoe heb jij het ooit klaargespeeld? We hadden een bakkerij. Papa maakte allerlei lekkere dingen en jij verkocht ze. En de papierwinkel moest ook gebeuren natuurlijk. Zus en ik schelen net geen 11 maanden en zeker met mij had je je handen vol.

Elke avond kregen we vers eten tijdens een rustige maaltijd. Er was tijd voor een wekelijkse zwembeurt en elke zondag trokken we er met ons 4 op uit. Nadien gevolgd door familiebezoekjes want ook de familie verloor je niet uit het oog. Vriendjes waren altijd welkom, je hielp met ons huiswerk. Kortom we hadden een zalige kindertijd.

Als tieners hebben we het je niet altijd even makkelijk gemaakt. Maar we konden met alles bij jou terecht. Door de ziekte van papa hebben jullie ongetwijfeld zwarte sneeuw gezien. Alleen hebben wij daar nooit echt last van gehad. Er was wel wat minder luxe maar echt gemist hebben we dat niet.  Zodra we konden, hebben we studentenwerk gedaan om onze extra’s te kunnen betalen.  Achteraf gezien misschien niet slecht want we hebben wel geleerd dat je moet werken om iets te krijgen en daar plukken we nu nog de vruchten van.

We hebben allebei de kans gekregen om te studeren. En zelfs al eens een jaar te bissen. Ook dat zal serieus op het budget hebben gewogen … Jullie hadden altijd gezegd dat we het huis uit moesten wanneer we 25 werden. Maar toen we vroeger vertrokken, ging dat gepaard met de nodige traantjes. Traantjes van geluk en waarschijnlijk ook van bezorgdheid. Want 'zorgen voor' stopt nooit.

Nu ben ik zelf mama en vraag ik me echt af of jij ooit sliep? Ik heb een gewone 9-to-5 job en alles lijkt een puinhoop. Kant-en-klaar maaltijden zijn mijn vriend, huiswerk maak jij vaak met hen en in het weekend moet er te veel gebeuren in te weinig tijd. Waarschijnlijk was dit bij jou niet anders alleen  heb je dit altijd goed kunnen verbergen voor ons. Of zijn het de andere herinneringen die zijn blijven hangen?

Ik hoop dat dit voor mijn kinderen ook geldt. Dat ze de mindere dingen vergeten en onthouden dat ik er wel altijd voor hen was als het nodig was. Net als jij, mama. Vroeger, nu en voor altijd.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.