Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

3 fijne boekentips voor de zomer

door VIVA-SVV

Kijk je er al naar uit om je in een comfortabele ligstoel in de zomerzon te nestelen met een goed boek in de hand? Wij geven je graag onze tips!

Wees onzichtbaar – Murat Isik

In ‘Wees onzichtbaar’ beschrijft Murat Isik de jeugd van een immigrant.

De vijfjarige Metin verhuist met zijn gezin naar de Nederlandse Bijlmer, want eens bedoeld was als een groen, familievriendelijk woonproject wordt al snel een verpauperde buurt. Het Turkse gezin wordt beheerst door een tirannieke vader, die weinig ruimte laat voor warmte en respect. Metin leert al snel dat hij zowel thuis als op school beter onzichtbaar blijft om conflicten uit de weg te gaan. 

Dit boek laat je de moeilijkheden van een arm immigrantengezin zien vanuit de ogen van een kind/jongeman.Het is echter niet enkel zwartgallig, eerder heel meeslepend en het toont hoe veerkrachtig je als mens kan zijn.Met 600 pagina’s een dik zomerboek, maar absoluut de moeite waard!

Het wordt spectaculair. Beloofd. – Zita Theunynck

Geloof de titel van dit boek maar. Het is echt een hartverscheurend mooi verhaal, ik kan het nergens mee vergelijken. Je wordt gewoon meegezogen in het boek vanaf de eerste letter. Ik miste er zelfs een doktersafspraak door (oeps). Je begint er dus beter niet aan als je nog belangrijke afspraken hebt staan, maar neem het alstublieft mee op vakantie. Het zal je niet teleurstellen. Beloofd.

De Passievrucht – Karel Glastra van Loon

Armin heeft samen met Monika een zoon, Bo. Na het overlijden van Monika, begint Armin een nieuwe relatie. Ook zij willen graag een kindje van hen 2. Dit wil maar niet lukken en na heel wat onderzoeken blijkt Armin onvruchtbaar. Hij kan dus onmogelijk de biologische vader zijn van Bo. Armin worstelt met zijn gevoelens ten opzichte van zijn overleden vrouw en ten opzichte van Bo. Terwijl gaat hij op onderzoek. Met wie heeft Monika hem bedrogen en wie is de biologische vader van Bo?

Mijn soort whodunit!

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.