Coronaproof groepswerking (1) - digitaal organiseren

door VIVA-SVV

We zijn al enkele maanden ver in de COVID-19-crisis. Hoewel we het niet gemakkelijk hebben met steeds de veranderende omstandigheden en maatregelen, schept deze bijzondere situatie ook kansen. We willen onze vrijwilligers inspireren en warm maken om ook tijdens deze periode actief te blijven in hun VIVA-SVV-groepen en hun buurten. Daarom hebben we een leidraad voor een corona-proof vrijwilligerswerking gemaakt. VIVA-SVV-vrijwilligers kunnen deze leidraad opvragen bij het regionale contactpunt. Maar sharing is caring, dus komt de informatie ook integraal op onze website, in een reeks van 3 artikels.

In deel 1 leggen we uit hoe groepen een stuk van hun werking digitaal kunnen organiseren. Communicatie blijft heel belangrijk en dus leggen we uit hoe te videobellen. Dat stelt groepen in staat om te vergaderen met het bestuur, maar misschien ook om een kleine online activiteit op poten te zetten.

Samen maken we er het beste van!

Videobellen tot in de puntjes uitgelegd

Bellen naar familie, vrienden, jouw bestuur en jullie deelnemers wordt veel leuker als je hen niet enkel kan horen, maar ook kan zien. Videobellen is niet zo moeilijk, en er bestaan heel wat verschillende programma’s voor. Wist je dat je met verschillende mensen op hetzelfde moment kan videobellen? Eens je dat in de vingers hebt, kan je dit gaan gebruiken om met je groep te vergaderen, of zelfs om een workshop van op afstand te organiseren.

Wij helpen je graag op weg via onderstaande handleiding. We zetten 4 populaire manieren om te videobellen op een rij: Skype, WhatsApp, Facebook en Zoom. Tot slot lees je nog wat algemene tips voor videobellen met grotere groepen. Klik hier om er alles over te lezen.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.