Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Hindernissen en reddingsboeien

door Karen

Soms zijn er van die dagen waarop alles tegelijk lijkt te gebeuren. Dagen waarop je al snel op de toppen van je tenen loopt en bijna hoopt dat een helikopter je oppikt en naar een andere tijdzone voert. Een tijdzone waarin die dag al lang gepasseerd is. 

To-dolijst: oneindig?
Het kan gaan van kleine accidentjes waarbij de baby je proper gestreken (nieuwe!) jurkje onder spuugt tot grotere ongelukjes met een reukje aan waardoor je onverwacht extra wasmachines moet draaien en je je hele huis moet luchten.
Of wanneer je samen met je dochter de was ophangt. Het kan op andere dagen vertederend zijn, maar op die bewuste dagen drijft het je hartslag de hoogte in als ze voor de zoveelste keer met het zakje wasspelden op de loop gaat.
Als je nadien even wil verpozen, maar de baby net op dat moment genoeg heeft van het rollebollen en zijn zusje al terug met een luide “maaamaaa” om je aandacht roept, weet je gewoon niet meer waar je het hebt. Er is zoveel te doen en er wordt langs alle kanten aan je getrokken.

Muggen worden olifanten
Ik kan zo nog wel even blijven doorgaan. Voorbeelden heb ik genoeg, want op van die dagen wordt elke mug een olifant. Zelfs simpelweg een vuile pamper verversen of je kinderen eten geven, lijken dan heuse hindernissenparcours om te overwinnen.
Ik weet ook wel dat er voor elk van die ‘problemen’ een eenvoudige oplossing is, maar als je al een onderbroken nacht achter de rug hebt en bovendien emotioneel even wat minder stevig in je schoenen staat, zie je overal als een berg tegenop.

Gedeelde verantwoordelijkheid
Als we ’s avonds bij de grootouders mogen gaan eten, adem ik opgelucht uit. Is het heel verkeerd dat ik blij ben dat we de verantwoordelijkheid even met hen kunnen delen? Is het opvoedkundig heel fout dat ik de teugels even laat vieren, omdat ik denk ‘ander huis, andere wetten’? Ben ik daardoor een egoïstische mama?

Na een lekkere maaltijd voel ik in elk geval de energie terug door mijn lichaam stromen.
Ach ja … soms zijn er nu eenmaal van die dagen waarop alles tegelijk lijkt te gebeuren. Een helikopter die me naar een andere tijdszone voert, is misschien niet realistisch, maar familie mag af en toe mijn reddingsboei zijn. Toch?

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.