Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Kom naar ons panelgesprek op het Festival van de Gelijkheid

door Sara Van den Broeck

Vlaanderen speelt een pioniersrol op medisch-technologische gebied wanneer het gaat om fertiliteitsproblemen, maar de emotionele en psychosociale ondersteuning zouden op eenzelfde kwaliteitsniveau moeten komen. In samenwerking met Kinderwens ExpertiseNetwerk werken we een campagne uit waarbij de focus ligt op de belangrijke rol die de omgeving kan spelen voor personen die te kampen krijgen met ongewilde kinderloosheid in de brede zin van het woord.

Staan we voldoende stil bij de impact van een onvervulde kinderwens? Is er voldoende begrip op het werk voor wie in een fertiliteitstraject stapt? Of hoe vertel je zelf dat je zwanger bent terwijl je weet dat iemand een onvervulde kinderwens heeft? Hoe kunnen vruchtbaarheidscentra samenwerken met de eerstelijnszorg, waaronder de Vlaamse kinderwenshuizen? Hoe zit het met de nood om niet medisch te reflecteren over een kinderwens?

In het panelgesprek laten we ervaringsdeskundigen aan het woord. Zij vertellen over hun situatie en hoe ze omgingen met de reacties uit hun omgeving.

We gaan in gesprek met Shanti Van Genechten (Kinderwens ExpertiseNetwerk), Ellen Piron (erkend kinderwensconsulente), Paulien Vanbrabant (fertiliteitsconsulente verbonden aan UZ Gent), ervaringsdeskundigen Els, Sofie, Andreas en Jan. Karin Jiroflée (voorzitster VIVA-SVV) modereert.

Praktisch
Het panelgesprek gaat door op vrijdag 29 november van 16 uur tot 17.30 uur in zaal Amsab in Gent.
Bekijk het volledige programma van het Festival van de Gelijkheid.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.