Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Zomerfestivals met kinderen

door Sara Van den Broeck

Festivals zijn al lang niet meer alleen voor volwassenen. Vlieg maakte een overzicht van de zomerfestivals waar ook kinderen meer dan welkom zijn.

 

Theater aan Twater

Het theaterfestival Theater aan Twater (16 en 17 juni) weet al 10 jaar lang gerenommeerde internationale acts te strikken. Ook dit jaar is het programma gevuld met heel wat prijswinnaars.

Wat gebeurt er wanneer de wereldkampioen eenwielen samenwerkt met een zwemster uit het Japanse nationale team synchroonzwemmen? Dan krijg je een unieke show met technische hoogstandjes en een hoop comedy erbij. Ook Uliks industriële robotinstallatie staat op de affiche. Zij kaapte de Performance and innovation prize van Cirque du Soleil weg.

Of ga je liever naar de ‘laaiend’ enthousiaste show On fire van Belgium’s got talent-groep TNT crew. Ze combineren trampoline en tricks op een verbluffende manier.
De ene show is al spectaculairder dan de andere op Theater aan Twater, maar uniek zijn ze stuk voor stuk. En dat alles voor 4 euro. Waar wacht je nog op?

Bekijk het volledige programma.

 Theater aan Twater

Beeldig Lommel

Lommel staat op 16 en 17 juni even stil. Zo lijkt het tenminste tijdens het Internationale Levende Beeldenfestival. In het stadscentrum bots je op stilstaande beelden, interactieve acts, steltenlopers, straatartiesten van de bovenste plank en heel wat vrolijke randanimatie. Uniek in België. En bovendien helemaal gratis.

Lees de praktische informatie.

 

Supervlieg

Ook in Lier kunnen jullie terecht. Daar vindt tussen 23 juni en 1 juli Zomer in het Park plaats. Op zondag 24 juni landt SuperVlieg in het stadspark. SuperVlieg is een een gratis kinderkunstenfestival voor gezinnen. Stap in de teletijdmachine naar de wereld van de dino’s, maak kennis met ridders en indianen, ga op zoek naar de ontsnapte Renaat de Acrobaat of verdwaal in het doolhofkasteel.

Kom alles te weten over Zomer in het Park.

 

Op de website van Uit met Vlieg vind je het volledige overzicht van zomerfestivals voor kinderen.

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.