Finance goes Female

door Ilona Nilis

 

FINFEM, investing for pussies*

 

Ben jij een echte coinpussy? Of eerder een Mompreneur? Schep je graag poen-anie? Wil je meer te weten komen over titcoin? Of hou je gewoon van een avondje rente zonder venten? Dan is dit 7-delige traject echt iets voor jou!

Vastgoed, Cryptocurrency, beleggen, obligaties, de beurs, … Het klinkt misschien allemaal bekend in de oren, maar wat betekent het nu eigenlijk écht? Toegegeven, de investeringswereld is niet voor iedereen weggelegd, maar het aantal vrouwen op de aandelen- en investeringsmarkt blijkt significant kleiner dan het aantal mannen. Nochtans blijkt uit onderzoek (2018) dat vrouwen er béter in zouden zijn. Hoog tijd om onze plek op te eisen en onze talenten om te zetten in ca$h. 

Via dit 7-delige traject willen we jullie stapsgewijs kennis laten maken met de investeringswereld. Wat is investeren? Hoe werkt het? Waarin kan je investeren? Waarom zou je het überhaupt willen doen? Hoe zit het met de risico’s? Wat met duurzaamheid en ethiek? 

Wees welkom op onze interactieve en laagdrempelige leerplek voor pussies*, waar geen domme vragen bestaan. We nodigen enkel sprekers uit die onze feministische insteek helemaal onderschrijven.

 

Praktische informatie

Finfem gaat door op volgende maandagavonden:

15 november: MONEY MONEY MONEY, MUST BE FUNNY - met Laura Lumingus en Anouchka Zegers. Een introductie van de female gap in de investeringsmarkt.

29 november:  DOLLAR DOLLAR BILL, Y'ALL - met Charlotte van Brabander aka @slimsparen op instagram! Volg haar verhaal, een jonge vrouwelijke investeerder.

13 december: CRYPTOPUSSIES - met Sam Verhaert aka @SamEugene op youtube! Wat is crypto, waar komt het vandaan en hoe zou ik eraan kunnen beginnen? Very basic, very interesting!

10 januari: MONEY TREES IS THE PERFECT PLACE - Duurzaam investeren met Veerle Vandenabbeele van NewB-bank. Over duurzaam en vrouwvriendelijk investeren.

24 januari: TBA
7 februari: TBA
21 februari: TBA


van 19u tot 21u30

@ KFK Café, Visverkopersstraat 21, 1000 Brussel

Prijs: 35 voor de 7 sessies
Inschrijven is verplicht en kan via deze link


* women only (iedereen die zich als vrouw identificeert is welkom)

 

Reageer

anna lutje schipholt
Mooi initiatief! Helaas, ik woon in Lanaken, dus 'ver weg', maar ik ben zeer geïnteresseerd.
Heeft u een suggestie? met hartelijke groet, Anna.
05/01/2022 - 12:03

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.