Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Kettingrokende CopyKat          

door Karen

We zitten met een copykat … Kat met een K ja, want deze copykat miauwt de hele dag door. Alles wat 4 poten en een vacht heeft, wordt als ‘poesje’ bestempeld en met gemiauw verwelkomd. Verder is de copykat een alert wezentje van ruim 2 jaar dat alles wat ze ziet en hoort kopieert. En dan heb ik het niet alleen over onze mimiek, lichaamshouding of intonatie. Ze kopieert namelijk ook onze slechte gewoontes.

Als ze de laatste restjes yoghurt uit haar potje probeert te halen door haar hand volledig in het potje te steken, kan je haar moeilijk berispen als je weet dat je jezelf hier ook wel al eens schuldig aan maakt. Of als ze de krant meeneemt naar het toilet als ze pipi moet doen. Neen, zulke dingen laten ons alleen maar met een glimlach (en een beetje gêne) naar de copykat kijken.

Erger wordt het als ze kleurpotloden gaat gebruiken om te staan roken en daarvoor zelfs naar een speciaal rookhoekje trekt … Bij ons thuis rookt er nochtans niemand, maar oma rookt wél. Oma trekt zich met haar sigaret altijd terug op de oprit naast het huis, maar toch ontsnapt ook dit niet aan de aandacht van een klein meisje. Want als ze samen met oma in de tuin zit te tekenen, neemt ze plots een kleurpotloodje en loopt ermee naar de oprit. Daar steekt ze het potlood met wonderbaarlijke precisie tussen 2 vingertjes; brengt het als een volleerde kettingrookster naar haar mond en blaast ietwat ongecontroleerd in het rond.

Toen ik dit verhaal de eerste keer hoorde, stond ik even perplex. Ik heb me laten vertellen dat opa luid en duidelijk “bah, vies” heeft lopen roepen, maar ik ben er tot op vandaag nog niet uit in hoeverre ik dit voorval mag dramatiseren.

Ik probeer het thema op aandringen van mijn man voorlopig nog even te laten voor wat het is. Maar ik zal samen met opa wel vol overtuiging steeds opnieuw “bah, vies” blijven roepen. Herhaling is ten slotte de moeder van alle wijsheid, zeker voor een kleine copy-kat als die van ons. Laat haar nu alsjeblief gewoon nog maar wat miauwen naar alles wat beweegt.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.