Vrijwilliger met groene vingers gezocht (M/V/X)

door VIVA-SVV

Ben jij gek op planten en/of tuinieren? Schrikt wat verantwoordelijkheid  je niet af? Heb je zin om af en toe een praatje te slaan met mensen uit je buurt? Dan ben jij misschien wel de vrijwilliger die we zoeken als meter of peter voor plantenruilinitiatief ‘Het Stekjesplekje’.

Jouw profiel

Jij bent iemand die…

  • in de buurt woont van De Vuurtorenwijk Oostende.
  • graag met planten bezig is.
  • groene vingers heeft.
  • wil bijdragen aan een leuke sfeer in de buurt.
  • het leuk vindt om mensen te ontmoeten.

Jouw taken

Je houdt het kastje in de gaten en bekijkt minimaal 1 x per week wat er in het kastje zit. Je haalt verwelkte plantjes eruit en geeft af en toe eens water aan de stekjes die erin staan. In geval van vandalisme of schade aan het kastje, ben jij het eerste aanspreekpunt. Je verwittigt in dat geval een VIVA-SVV medewerker.

Wat krijg jij van ons?

  • Je leert nieuwe mensen kennen.
  • Je wordt ondersteund en begeleid bij je vrijwilligerstaak.
  • Je wordt deel van een project dat over heel West-Vlaanderen wordt uitgerold
  • Je kan je eigen plantenoverschotten en stekjes kwijt in het kastje.
  • Je bent verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk (burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen).

Wie zijn wij?

VIVA-SVV is een vrouwenvereniging die via campagnes, projecten en activiteiten het welzijn van vrouwen verhoogt. Dat doen we aan de hand van thema’s die behoren tot hun interesses en leefwereld, zoals gezin en ouderschap, relaties en seksualiteit, imperfectie en geweld.

Met onze acties brengen we vrouwen samen, inspireren we hen en komen we op voor hun belangen. Als maatschappijkritische vereniging streven we naar gelijke kansen voor iedereen en solidariteit tussen zowel vrouwen onderling, als tussen mannen en vrouwen. We bestrijden discriminatie, stimuleren participatie en verhogen het volume van de vrouwelijke stem.

Onze organisatie is actief in heel Vlaanderen, en bestaat uit een nationale, een regionale en een lokale werking. De lokale groepen, gedragen door onze vrijwilligers, staan centraal. Deze duizenden geweldige mensen zijn de drijvende kracht achter VIVA-SVV.

Word jij onze vrijwilliger?

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar maud.boey@viva-svv.be of bel naar 056 230 361.

Bij het zoeken naar vrijwilligers streven we naar een bonte mensenmix op vlak van leeftijd, origine, religie, gender enzovoort. Wij willen een diverse, inclusieve organisatie zijn waar iedereen zich thuis, welkom en veilig voelt.

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.