Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Hapjes voor de barbecue

door Katrien Sergeant

Courgette met mozzarella

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 takjes oregano (vers)
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 250 g mozzarella van buffelmelk
  • zwarte peper van de molen
  • zout
  • honing

Werkwijze

  • Snij de ongeschilde courgette met een dunschiller in dunne brede slierten. Afhankelijk van de hoeveelheid slierten, verdeel je de mozzarella in stukjes. Per 2 courgetteslierten heb je een stukje mozzarella nodig.
  • Kruid de courgetteslierten aan beide zijden met peper en zout.
  • Hak de oregano en rozemarijn fijn en bestrooi er de stukjes mozzarella mee.
  • Neem een courgettesliert en leg er onderaan een stukje mozzarella op.
  • Druppel er wat honing over.
  • Rol de courgettesliert op. Leg het rolletje dwars op een 2de courgettesliert en rol opnieuw op. Zo is de mozzarella volledig ingepakt.
  • Bak op de barbecue tot de courgette mooi gegrild en de kaas gesmolten is.
  • Om een extra smaak te creëren kan je honing toevoegen aan het recept.

TIP: Het is handig om eerst de courgetteslierten te maken, zo heb je een goed zicht op het aantal. Leg de hapjes op een bakplaat voor je ze op de rooster van de barbecue plaatst. Anders branden ze snel aan en druipt er kookvocht op de kolen.

Bloemkoolroosjes met gedroogde ham

Ingrediënten

  • 4 sneden Serranoham
  • 8 roosjes bloemkool
  • 50 g kruidenkaas
  • zout

Werkwijze

  • Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten halfgaar in licht gezouten water en giet af.
  • Snij de Serranoham in de lengte in 2 en smeer er kruidenkaas over.
  • Leg een bloemkoolroosje op de ham en rol op. Prik het geheel op een cocktailprikker.
  • Bak 2 à 3 minuten op de barbecue.
logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.