Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Ik ga het later beter doen

door Tinetje

Dat ik het later - wanneer ik kinderen had - beter ging doen, dacht ik altijd. Maar dat draaide anders uit!

Halfweg mijn zwangerschap van ons eerste kindje, waren we boodschappen aan het doen voor een voedzame maaltijd. In de winkel komen we mijn zus met haar dochter tegen. Ze is op dat moment 1,5 jaar oud en uiteraard de lieveling van de hele familie want ze is het eerste kleinkind. Ze zit in de kar met een sandwich - die nog niet betaald is - in haar hand. Uit haar neus hangt een lekkere snottebel en we zien de groentepap van die middag op haar T-shirt.

Wij kunnen beter

Eens terug thuis bespreken mijn man en ik de snottebel, sandwich, vlek en besluiten dat wij het toch veel beter gaan doen. We gaan ze met veel liefde opvoeden en ze zullen altijd beleefd en proper zijn. Mijn man gaat streng zijn: ze moeten dit en dat, ze zullen in de pas lopen, puppy-ogen zullen geen effect op hem hebben, nee is nee. Ik zal ervoor zorgen dat ze alles eten en drinken, weinig snoepen, veel groenten eten en alleen water drinken.

12 jaar later

Mijn oudste 2 kinderen beginnen in hun puberjaren te komen.

Wat is er mooier dan een glimlach op het gezicht van een kind? Zelfs al zien we nog restjes van het eten van enkele uren geleden

Tijd voor een tussenstand: liefde geven we hen alle 3 in overvloed, beleefd zijn ze tegen iedereen (tegen ons en elkaar durft dat al eens tegen te steken) en wij zijn trots als een pauw op alles wat ze doen. Wat de rest betreft hebben we echter gefaald. Hun favoriete kost is snoep en take away (ik beken: dat hebben ze van mij geërfd), fruit en groenten eten ze zelden. 2 keer ‘nee’ wordt uiteindelijk een ‘ja’ bij hun ‘strenge’ papa. En zomerkleedjes in de winter? Doe maar aan. Snottebellen worden met de vingers gepeuterd in plaats van netjes met een zakdoek.

Perfectie bestaat niet

Hoewel we 12 jaar geleden meteen een oordeel klaar hadden over mijn zus, vraag ik me nu af of wat losser zijn van ons echt slechte ouders maakt? Ik denk het niet. We zijn dan wel soepeler dan we ooit hadden gedacht, maar we zijn al lang blij dat we alles rond krijgen. Perfecte kinderen bestaan niet en perfecte ouders ook niet. De beste stuurlui staan aan wal, dat beseffen we eens te meer nu we zelf aan boord zijn. Ze zijn goed op weg om op te groeien tot fijne mensen die gelukkig zijn. We geven ze de basis voor een mooi leven. En wat is er mooier dan een glimlach op het gezicht van een kind? Zelfs al zien we nog restjes van het eten van enkele uren geleden ;-)

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.