Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Koop onze kerstkaarten tvv. Rap op Stap

door VIVA-SVV

Sinds het voorjaar van 2020 weten we allemaal dat altijd ‘in je kot’ moeten zitten en niets buitenshuis kunnen doen lastig is. Toch is dat voor een aantal onder ons al langer een realiteit.

Mensen in een kwetsbare sociale positie kunnen niet gemakkelijk aan de dagelijkse sleur ontsnappen. Maar liefst 1 Vlaming op 5 kan zich bijvoorbeeld geen vakantie veroorloven. Kinderen zijn daar vaak de dupe van: 22% van de kinderen kan nooit met vakantie. Ook mensen met een beperking hebben minder toegang tot uitstapjes door de hogere kost.

Daarbovenop worden we op sociale media gebombardeerd met beelden van het ogenschijnlijk spannende leven van anderen. Dat heeft een negatieve invloed op ons mentaal welzijn, en al zeker voor kwetsbare gezinnen die zich dat soort weekendjes weg of fancy etentjes op restaurant niet kunnen permitteren.

Rap op stap

Elk jaar zet VIVA-SVV zich rond de feestdagen in voor een goed doel. Dit jaar steunen we met onze '(On)Gewoonste Week' het Netwerk Iedereen Vakantie en de Rap op Stap-kantoren, laagdrempelige reis- en activiteitenbemiddelingskantoren voor mensen met een beperkt budget. Daar kan je zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten boeken met een fikse korting. De medewerkers, vaak vrijwilligers, helpen met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

Door dit initiatief mee te ondersteunen, kunnen een aantal gezinnen in 2021 van een tof uitje genieten. Zo maakt Rap op Stap met 7,5 euro al iemand blij met een dagje naar de zoo, voor 40 euro kan een kindje mee op kamp en voor 100 euro kunnen een ouder en kind een weekend samen weg.

Wat kan jij doen?

Zin om je steentje bij te dragen? Creatievelingen kunnen hun beste DIY-talenten bovenhalen en een doe-het-zelfpakket met originele wenskaarten voor de feestdagen kopen. Deze kaarten met een grappige twist werk je af door ze te borduren. Een pakket van 5 kaarten kost 5 euro (+ 2 euro verzendingskosten).

Niet zo creatief, maar wel geëngageerd? Je kan ook een kant-en-klaarpakket met 5 door onze vrijwilligers afgewerkte wenskaarten kopen voor 8 euro (+ 2 euro verzendingskosten).

Vul het bestelformulier onderaan deze pagina in en wij doen het nodige!

Kerstkaartjes

Zo hopen we aan dit vreemde jaar toch een heel mooi en positief einde te breien, en veel mensen in 2021 op een welverdiende en deugddoende vakantie te kunnen sturen. Want iedereen verdient dat!

Reageer

Ria Goessens
Super initiatief. Graag de prijzen van de kaarten en de doe het zelf pakketten aub.
16/11/2020 - 16:19
ria Goessens
Sorry voor de té snelle reactie ...
16/11/2020 - 16:20
christianne vanschooland
Hoeveel kaarten zitten er in een pakje die al klaar zijn ? De prijs aub.
25.11
25/11/2020 - 09:37
christianne vanschooland
Hoeveel kaarten zitten er in een pakje die al klaar zijn ? De prijs aub.
25.11
25/11/2020 - 09:37
christianne vanschooland
Hoeveel kaarten zitten er in een pakje die al klaar zijn ? De prijs aub.
25.11
25/11/2020 - 09:37
VIVA-SVV
Beste Christianne
Een pakje van 5 afgewerkte kaarten kost 8 euro( + 2 euro verzendingskosten).
Groetjes
VIVA-SVV
30/11/2020 - 16:15

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.