Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Kip met groene asperges

door VIVA-SVV

Lente - 35 minuten - niet vegetarisch

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g kipfilet

  • 750 g asperges

  • 75 ml room

  • 750 ml kippenbouillon

  • 1 teen look

  • 15 takjes peterselie

  • peper

  • zout

Bereiding

Schil de asperges en kook ze beetgaar.

Kruid de kipfilets met peper en pocheer ze in de kippenbouillon tot het vlees gaar is (ongeveer 8 minuten).

Maak de saus door 300 ml kookvocht van de kip te mengen met de room en geperste look. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kip samen met de asperges en overgiet de kip met de saus. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Lekker met gekookte aardappelen of pasta.

Alternatieve ingrediënten

Tip: bak de beetgare asperges nog even in een hete grillpan voor een extra intense smaak!

Op zoek naar meer inspiratie? Surf naar www.lekkernormaal.be of download de Lekker Normaal app. 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.