Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Sakkeren

door Karen

Het kan zo’n deugd doen, eens lekker sakkeren op alles. En dan bedoel ik ook echt alles.

Dat het toch wel druk is met 2 kleine kindjes. Dat het huishouden wel heel repetitief werk is. Dat ik niet meer weet waar mijn hoofd staat. Dat een relatie gezond houden zoveel energie vraagt. Dat ik nu echt wel slaap nodig heb. Dat de peuterpubertijd verdorie echt lijkt te bestaan. Dat ik nog eens wil kunnen eten zonder gehuil op de achtergrond. Dat ik nog eens zonder haast op stap wil gaan. Dat ik geen zin heb om te gaan werken. Dat ik er gewoon allemaal even genoeg van heb. Ben je mijn gejammer en geklaag al beu?

Begrijpelijk.

Daarom hou ik mijn geweeklaag ook meestal voor mijzelf. Maar het kan zoveel deugd doen om al die gedachten eens luidop uit te spreken. Want door ze uit te spreken, lijken ze grotendeels te verdwijnen.

Mijn klankbord hoeft ook niet veel meer te doen dan mij begripvol aan te kijken en instemmend te knikken. Tijdens mijn gesakker heb ik namelijk geen behoefte aan goede raad of oplossingsgerichte discussies. Neen, het moet er gewoon even uit!

Dus, bij deze, als je me volgende keer tegen komt met een hoofd dat op ontploffen staat, weet je wat je te doen staat. En laat mijn gesakker bij jou vooral het ene oor in en het andere oor uitgaan, want als puntje bij paaltje komt, zou ik helemaal niets aan mijn huidige leventje willen veranderen! :-)

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.