Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Kleine mama-gelukskes

door Spriem

Soms zijn er van die momenten waarop je denkt: “Wow, dat lukt hier plots allemaal perfect” of “Hé, hier heb ik toch wel even geluk gehad”, het zijn kleine gelukskes die je ook als mama kan tegenkomen. 

Mijn dochter die een kleine én grote boodschap iets te royaal achtergelaten heeft in haar luier. Ik, perfecte moeder als ik ben, die een complete reserve-outfit bij heb. Duizend mama-punten erbij.

Mijn dochter die graag nog haar flesje ’s avonds drinkt met mij erbij in de zetel. Kan ik even naar mijn favoriete serie kijken. Zij haar flesje, ik eventjes me-time.

Haar papa, die aanvoelt dat ik nog even slaap nodig heb en dus zelf opstaat met haar.

Mijn dochter, die de allerbeste gesprekspartner is als ik me in een ongemakkelijke situatie bevind of ergens ben waar ik niet veel mensen ken.

Mijn dochter die pas wakker wordt van haar middagdutje ná die spannende aflevering van mijn favoriete serie ... euh nadat ik heel het huis gepoetst heb bedoel ik. Uiteraard.

Mijn dochter die nog te jong is om te beseffen hoe lekker chocolade is. Ik kan dus al haar sinterklaasventjes opeten, zonder dat ze daarover zeurt.

Mijn dochter die meteen in slaap valt zonder dat ik ook maar 1 keer naar boven moet, nét op een avond dat je daar echt geen energie voor hebt. Alsof ze het voelen, soms.

Mijn dochter, die nu al graag bij mij zit als ik de vaat leeg of de was ophang. Weet ze meteen goed hoe dat moet, binnen een jaar of 6.

Net mijn stappendoel halen als ik thuiskom van een lange wandeling met de buggy. Moet ik daar al mijn best niet meer voor doen vandaag.

Grootouders die spontaan voorstellen dat onze dochter mag blijven slapen net op het moment dat we het allebei nodig hebben.

Een hele dag een zware verzorgingstas meezeulen met vanalles en nog wat voor je-weet-maar-nooit en aan het einde van de dag toch 3 dingen ervan gebruikt. 3 van de 37.

Aanvoelen dat mijn dochter heel veel nood heeft aan mamaknuffels. In de zetel. Sorry, ellenlange to-dolijst, mijn dochter heeft me nu dringender nodig.

 

Wat is jouw klein mama-gelukske? Laat het ons weten via de reacties onder. 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.