Knutselplezier voor kinderen in asielcentra

door VIVA-SVV

Niet alleen voor volwassenen zijn het vreemde tijden. Ook kinderen hebben het lastig met alle maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Ze kunnen niet samen spelen met hun vriendjes en alle leuke vrijetijdsactiviteiten zijn opgeschort.

Dat geldt ook voor kindjes die in asielcentra verblijven. In de meeste opvangcentra mogen de kinderen niet meer in groep spelen, en brengen ze het meeste van hun tijd nu door op hun gezinskamer. Het personeel, dat ook vaak in halve teams moet draaien, doet z’n uiterste best om het voor de families zo aangenaam mogelijk te maken, maar dat is niet evident. De verveling slaat toe, net op een moment waar elke afleiding van het vele corona-nieuws meer dan welkom is.

Daarom besloten we voor deze gezinnen spel- en knutselpakketten te maken. Daarin zitten boekjes met knutselinstructies en kleurplaten, allerlei teken-, schilder- en knutselmateriaal, wat speelgoed en leuke gezelschapsspelletjes. De respons was erg groot: in totaal gingen 23 centra op ons aanbod in, en zo’n 650 gezinnen met in totaal 1200 kinderen kregen intussen een pakketje.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.