Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Grote kunst voor kleine kenners

door Sara Van den Broeck

Kleine knutselaars in huis? Neem ze mee naar Kasteel Beauvoorde in Veurne. Daar mogen ze recht in de schilderijen van Vlaamse Meesters duiken, tijdens een spannende nieuwe doe-expo.

Meesterwerken en een meesterverteller

Oude kunst van Vlaamse Meesters: doorgaans zijn kinderen er niet meteen warm voor te maken. Gelukkig is daar Thaïs Vanderheyden, die speciaal voor Grote Kunst voor Kleine Kenners grappige kinderversies maakte van de meesterwerken, geheel in de stijl van haar gelijknamige kinderboekenreeks. Meesterverteller Warre Borgmans nam dan weer de audiogids voor zijn rekening en vertelt met plezier over de grappige, mysterieuze of gekke geschiedenis van de schilderijen.

Wie wordt de Super-Meester?

Ga op wandel door het indrukwekkende Kasteel Beauvoorde (op zich al een bezoek waard) en de tentoonstelling stelt de mooiste pareltjes van Vlaamse Meesters aan jullie voor. Een reeks opdrachten, raadsels, puzzels en installaties wijst jullie de weg: wie wordt de Ultieme Vlaamse Super-Meester? Er is trouwens ook een buitenparcours in de mooie kasteeltuin, voor als het iets avontuurlijker mag.

 

'Grote kunst voor kleine kenners, Vlaamse Meesters' nog tot 5 januari in Kasteel Beauvoorde in Veurne. Meer info op www.grotekunst.be.

Uit met vlieg

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.