Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Flashmob tegen geweld in Brugge

door Joyce David

Van 25 november tot 6 december loopt de Witte Lintjes Actie. Wie een wit lintje draagt geeft een signaal dat geen enkele vorm van geweld geduld kan worden. Met de campagne in aantocht, trommelen we de inwoners van Brugge op voor een gezamenlijk signaal.

Neem deel aan onze flashmob in Brugge - samen maken we een levend wit lint op het Zand!

Om 11u30 spreken we af op het Zand, tegenover het concertgebouw. Wie deelneemt, kan gaan staan op het voorhand aangebrachte patroon. Om 11u45 houdt iedereen een wit papier in de lucht zodat vanop grote hoogte het patroon van een wit lint te zien zal zijn op 't Zand.

 

Samen tegen geweld

De actie is om kwart voor twaalf, maar het is vijf voor twaalf in de strijd tegen geweld. In Brugge alleen al, waren er in 2017 2 meldingen per dag van gezinsgeweld, en dan spraken we nog niet over intimidaties op straat. In Vlaanderen werd 60% van de vrouwen al eens nagefloten, aangestaard, uitgescholden, bepoteld of erger. Het levend lint is een symbool dat geweld iedereen kan overkomen, ongeacht leeftijd, seksuele voorkeur, geslacht, of stand.

We bundelen voor de organisatie van de flashmob de krachten met Politie Brugge, Diversiteitsdienst, Preventiedienst, CAW Noord-West-Vlaanderen. Geweld wordt in Brugge met vereende krachten aangepakt en het wit lint op het Zand is een teken van een gezamenlijke, gedragen aanpak van familiaal geweld.

Geef je een seintje van je komst?

truus.barremaecker@viva-svv.be

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.