Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Liesbet leeft op haar eigen manier

door Rani Smismans

Vrouwen kunnen de wereld veranderen. En dat doen ze, o ja. Ze zetten zich in voor een betere samenleving en volgen ongegeneerd hun hart. Elke maand zetten wij een inspirerende vrouw in de kijker.

Liesbet Lefebvre (36) is fulltime mama van 2 kinderen (3 en 5) en koos ervoor om een andere weg in te slaan. Zo woont ze in een caravan in de natuur en heeft ze geen vaste job. Wel begeleidt ze workshops, geeft ze massages, kookt ze voor mensen en begeleidt ze als ‘doula’ zwangerschappen en geboortes. Binnenkort trekt ze met haar geliefde en haar kinderen naar een vallei in Frankrijk. 

Wij spraken met haar.

Je maakte enkele verrassende keuzes. Kies je er bewust voor om de maatschappelijke verwachtingen links te laten liggen?

Als kind al had ik al het gevoel dat ik er op de een of andere manier niet bij hoorde. Het is altijd zoeken geweest om mijn plek te vinden. Ik heb een hele weg afgelegd om te komen waar ik nu sta.

Als jonge twintiger was ik op zoek naar mezelf dus ben ik op een plek gaan wonen waar enkel basisvoorzieningen waren zonder enige vorm van luxe. Toen kreeg ik veel opmerkingen over mijn levensstijl, vooral van mijn familie. Ondertussen sta ik steviger in mijn schoenen en heb ik het gevoel dat ik meer respect krijg van de mensen rondom mij.

Liesbet Lefebvre
Liesbet met haar gezin

Als je genoeg positieve feedback krijgt van de mensen om je heen, heeft de negativiteit van anderen minder invloed op je. Als je het gevoel hebt dat je voor iemand van betekenis kan zijn door te doen wat je graag doet, is dat echt een drijfveer. Ik probeer een voorbeeld te zijn voor mezelf, voor mijn gezin en de mensen om mij heen.

Hoe kwamen jullie bij het idee om naar Frankrijk te verhuizen?

Bepaalde gebeurtenissen zorgden ervoor dat ik moet doen wat goed voelt, zo lang het kan. Zo lag mijn vriend een tijdje in coma. Dat heeft de beslissing zeker beïnvloed.

We gingen al een aantal keer met het gezin op reis in Frankrijk en hebben het gevoel dat ons hart daar ligt. Natuurlijk komt er heel wat bij kijken zoals papierwerk en organisatie maar dat is het allemaal waard. Het leven is zoveel eenvoudiger daar, naar mijn aanvoelen. Zo zou ik graag soep verkopen op de markt, maar de wetgeving  in België maakt dat bijna onmogelijk. Dit is in Frankrijk veel eenvoudiger. 

Heb je tips voor vrouwen die ook graag een andere weg willen inslaan?

Durf los te laten en vertrouw op je buikgevoel. Soms moet je gewoon durven springen, en dat is beangstigend maar het kan zoveel moois teweeg brengen. 

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.