
Maak gezonde ijsjes
Heerlijk, een verfrissend ijsje op een warme zomerdag. Wij probeerden enkele gezonde recepten uit voor kleurrijke ijsjes. Zelfgemaakt smaakt altijd beter!
Yoghurtijsjes met rode vruchten
Ingrediënten
- (vanille)yoghurt (zonder toegevoegde suikers)
- blauwe bessen
- aardbei
- gemengde rode vruchten (eventueel diepvries)
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een gladde massa krijgt. Giet vervolgens het mengsel in de ijsvormpjes en vries minstens 6 uur in.
Mango met kokoswater
Ingrediënten
- kokoswater
- mango
- aardbeien
Aan de slag
Schil de mango en snij in stukjes. Doe de mango in de blender, voeg het kokoswater toe en mix tot je een gladde massa krijgt. Snijd enkele aardbeien in schijfjes en duw ze voorzichtig tegen de zijkant van de ijsvormpjes. Giet alles in de ijsvormpjes en vries minstens 6 uur in.
IJsjes met stukjes fruit en fruitsap
Ingrediënten
- versgeperst fruitsap
- aardbeien
- mango
- kiwi
- bosbessen
Aan de slag
Schil het fruit en snij in stukken. Vul de ijsvormpjes met het fruit en vul aan met het versgeperst fruitsap. Vries minstens 6 uur in.
Tip: Je kan ook ander fruit kiezen. Kies wat je zelf lekker vindt en experimenteer met verschillende smaken.
Bronnen: