Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Mag je in een relatie nog naar ander moois kijken?

door Ann Kenis

Ik schaam me. Ik schaam me diep, als ik mezelf erop betrap een knappe man te bekijken. Wat zeg ik, ik schaam me als ik hem gewoon nog maar heb gezien. Ik zou nog liever doodvallen dan te blijven genieten, sorry, kijken.

Ik kwijl nederig, met mijn hoofd richting de stoeptegels, terwijl ik sigarettenpeuken en kauwgom tel, bij wijze van boetedoening. Ik ben een anonieme kwijler. Was iedereen maar zo.

Ik zie mannen soms zo lang naar een jong veulen staren, dat ik denk: ‘Gast, uw vrouw is erbij! Ze staat naast u, nota bene. Ze kan u zien! Ze kan zien wat gij ziet!’ En ik denk vooral aan wat die vrouw op dat moment moet denken.

Bierbuik

Ze herkent vast zijn geile blik. Ze weet dat ze never de nooit aan dat mokkel gaat kunnen tippen. Dat ze er 20 jaar geleden ook al niet aan tipte. Ze denkt aan een borstvergroting. Ze denkt aan Jeff Hoeyberghs. Ze begint te vrezen voor een echtscheiding. Al is hij ook niet moeders mooiste. Zeker niet. Ooit was hij dat wel.

Ze kijkt naar zijn gigantische bierbuik, die ze op goede dagen best schattig vindt. Ze denkt aan Mia Farrow en Woody Allen. Nu hoopt ze op een echtscheiding. Gelukkig hebben ze 2 zonen. Ach, denkt ze, zolang het bij kijken blijft. Ondertussen past haar zelfvertrouwen in zo’n autootje waarvoor je geen rijbewijs nodig hebt, dat net tot schroot is samengeperst.

Dierlijk

Nee, dan hebben honden het een pak makkelijker. Die besnuffelen elkaars gat terwijl ze koffiekletsen. Met wat geluk geeft het baasje er nog een koekje bij.

Maar wij zijn uiteindelijk toch ook dieren. Dus dat loeren staat misschien gewoon ten dienste van de voortplanting. Een genetisch bepaald noodzakelijk kwaad. Zonder geile blikken zouden wij al lang zijn uitgestorven.

Verzachtende omstandigheden

Maar wat gebeurt er nadat je man zijn bijdrage leverde aan de overbevolking? Is het vanaf dan verboden, of zijn er ‘verzachtende omstandigheden’?

Ik vind persoonlijk dat het mag. Maar enkel en alleen als je als koppel samen, en vooral openlijk het andere geslacht becommentarieert.

Dat heet eerlijkheid. Het betekent dat je samen nog plezier kunt hebben.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.