Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Buggyproof wandelingen

door Sara Van den Broeck

Wandelen met een baby is makkelijk. Maar van zodra ze iets groter worden, wordt het moeilijker. Met elk kilootje dat je kind meer weegt, daalt het aantal afgelegde kilometers. Maar dat hoeft niet het geval te zijn. Probeer een van deze wandelingen, ze zijn volledig buggyproof. Je kan gebruik maken van een makkelijk bewandelbaar pad en komt geen onverwachte obstakels tegen.

1) Resterheide

Het Lieveheersbeestjespad in Resterheide (Peer) is er speciaal voor kinderwagens en rolstoelen. Grotere kinderen komen onderweg te weten hoe scherp een torenvalk ziet, hoe beukenhout klinkt en hoe ver een vos kan springen. Tijdens je wandeling speur je naar dierensporen, tokkel je op een reuzexylofoon of bel je met de boomtelefoon.

2) Neteland

De wandeling van het Neteland naar de Kesselse Heide (tussen Lier en Dessel) is goed toegankelijk voor kleine kinderwagens, op één plek na, waar er een trapje is. Maar speciaal voor rolstoelen en brede buggy’s is er ook een volledig toegankelijke variant van de route van 8,5 km.

3) Bornebeek

Het 400 meter lange plankenpad in de Leievallei in Oostkamp zorgt ervoor dat je in dit drassige moerasgebied vol beken droge voeten houdt. Ga zeker tot aan de kijkhut om naar de vogels te spotten.

4) Koebos

Deze wandeling in Lubbeek brengt je langs het park en de vijvers van het Maurissenskasteel. Benieuwd of jullie in dit Koebos ook echte koeien zullen vinden.

5) Maldegemveld

Ken je het Krakkepad? Dit pad van 3,5 km is perfect af te leggen op wielen. Je kan er damherten spotten, er is een speelbos met bivakzone, een schuilhutje en knuppelpaden. En bovendien is er een blotevoetenpad. Het Krakkepad ligt in het Maldegemveld, dat deel uitmaakt van het mooie gebied Drongengoed.

 

Vlieg vond nog meer wandelingen die je perfect met de kinderwagen kan doen. Hier kan je een overzicht bekijken.
 

Vlieg

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.