Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Mexico op je bord

door VIVA-SVV

Tover de zon op je bord met dit Mexicaans gerecht met quinoa en groenten.

Ingrediënten

Voor 4 personen 

  • kidneybonen: 400 g
  • quinoa: 300 g
  • maïs: 300 g
  • tomatenblokjes: 800 g (uit blik)
  • paprika: 3
  • ui: 1
  • cheddarkaas: 80 g
  • water: 500 ml
  • look: 4 teentjes
  • limoen: 1
  • koriander: 4 eetlepel (vers)
  • tacokruiden: 3 eetlepel

Bereiding

  • Doe de maïs en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Pel de ui en snij die in stukjes.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Bak de ui glazig in een grote pan met olie. Voeg de look op het einde toe en bak nog kort mee.
  • Doe alle groenten, de quinoa en kruiden in een grote pan, giet het water erover en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken. Schep af en toe om.
  • Rasp ondertussen de cheddar en meng door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.

Op zoek naar meer lekkere recepten? Surf naar www.lekkernormaal.be.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.