Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Minder nee, meer fun

door Marjan Coddé

Het lijkt wel alsof ik constant tegen mijn kinderen zit te zeggen dat ze iets niet mogen doen, dat ze ergens moeten afblijven, dat ze moeten verder doen, beter moeten poetsen, moeten stilzitten. Ik word er zelf moe en slecht gezind van.

Een poging tot meer fun

Ik begin het avondritueel met goede moed. Ik probeer om mijn irritatie over de slakkengang van mijn zoon te verbergen en kijk wat uit het raam. Na het boekje krijg ik het standaard geklaag en gezaag. Ik wil niet gaan slapen, slapen is zo saai enzovoort.

Ik geef Bart een kus en doe alsof ik blijf vasthangen. Ik trek, duw, maar geen resultaat, mijn lippen hangen als secondelijm vast aan zijn wang. Oef, na veel getrek, gekietel en geduw kom ik los.

Bart ligt plat van het lachen.

Nog een plakkus volgt op zijn andere wang. Een nieuw lachsalvo klinkt terwijl ik mezelf ‘los trek’ van zijn wang.

“Nog een laatste keer”, waarschuw ik.

Terwijl ik even vastplak met mijn lippen op zijn voorhoofd, kronkelt Bart van plezier, waarna ik zeg dat het tijd is om te gaan slapen.

Ondanks de waarschuwing begint het gezaag opnieuw.

Ik zucht, waarschuw Bart (voor de zoveelste keer) dat als hij zo blijft reageren ik zo'n leuke dingen niet meer wil doen.

Een nieuwe dag, een nieuwe poging

's Morgens begin ik terug vol goede moed. Na het ontbijt vorm ik met de kinderen een minitrein en gaan we met heuse ‘tjoeke-tjoeke-tuut-tuut’ geluiden in konvooi naar de badkamer. Iedereen ligt plat.

Het tandenpoetsen gaat goed en de trein gaat terug naar beneden. Vanzelfsprekend niet op de trap. Want spelen doen we niet op de trap.

Die regel lijken de kinderen even vergeten. Gevolg: groot drama, veel gezaag. Mijn goede bedoelingen lijken verloren.

De trein breekt uit elkaar en in plaats van treingeluiden klinken er stampvoetende kinderen en gemok.

Ik probeer het over een week nog wel eens ...

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.