Naar het schijnt

door Suzanne

Soms hoor je wel eens iets zeggen. Dat je kind niet te veel voor een scherm moet zitten bijvoorbeeld. Daar wordt het passief en zelfs te dik van. Dat zeggen ze wel eens.

Ik spreek dat zeker niet tegen … Maar een scherm brengt vaak een oase van rust in huis. Als ze met de hele huisraad een kamp hebben gebouwd bijvoorbeeld. Zonder goede afspraken met de eigenaar van die huisraad of met de medekampbewoners waardoor het kamp veranderde in een slagveld. Dan is het scherm een ware bevrijder die voor vrede zorgt.

Ze zeggen dat hobby’s goed zijn voor de ontwikkeling van je kind.

Ik spreek dat zeker niet tegen … Maar ze zeggen er niet bij dat het kind zich moet verplaatsen naar die hobby’s. Of beter: dat jij het kind moet verplaatsen. Dat zeggen ze er niet bij.

Ze zeggen dat je in dialoog moet gaan met je kind. Ja, dat zeggen ze.

Ik spreek dat zeker niet tegen … Maar we gebruiken precies niet altijd hetzelfde woordenboek. Het woord ‘kapstok’ staat voor hen gelijk aan ‘op-de-vloer-midden-in-de-living’. Misschien leren ze dit begrip pas in het 6de leerjaar, dat kan natuurlijk zijn.

Ze zeggen ook dat het goed is voor de band met je kind om dingen samen te doen.

Ik spreek dat zeker niet tegen … Maar ik ben niet zo’n speler. Tenzij het met de Lego is. Al is er dan het probleem dat kinders andere dingen maken dan het plan dat in mijn hoofd zit. Erg vervelend. En samen koekjes bakken, levert opkuiswerk op dat niet in verhouding staat met het genot van die koekjes. Maar ze zeggen dat je dan samen met je kind moet opkuisen. Dat zou educatief zijn.

Ach ja. … Ze zeggen zoveel.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.