Een nieuw jaar, een nieuw begin

door Maya

2019 is voorbij. Het is nu een jaar geleden dat ik ontdekte dat mijn zoon Lars aan een depressie lijdt en zichzelf snijdt.

We hebben hulp gezocht en gevonden voor hem. Aanvankelijk leek de therapie niet aan te slaan en ging het alleen maar van kwaad naar erger, maar na een paar maanden vond hij toch de moed om de draad weer op te pakken. Hij heeft nog een lange weg te gaan maar hij is weer geïnteresseerd in zijn studies, spreekt af met vrienden en werkt als student voor wat extra zakgeld.

Toen ik pas hoorde van Lars zijn strijd, draaide mijn hele wereld alleen nog maar om hem. Ik heb samen met hem gevochten, gehuild, geluisterd, gepiekerd en gezocht naar de best mogelijke manier om hem te begrijpen en te steunen. Naarmate het beter met hem ging en hij langzaam zijn weg begon te hervinden, ben ik echter afgegleden naar een diepe moeheid.

2019 veranderde mijn leven

Mijn ouders zijn in de zomer naar het buitenland verhuisd en omdat ze ook niet meer zo heel jong zijn, heb ik de administratieve mallemolen die bij een internationale verhuis hoort, op mij genomen. Ze zijn nu gesetteld en gelukkig in hun nieuwe leven, maar ik kan natuurlijk niet meer even binnenspringen voor een koffietje.

Begin september kreeg ik de hogere functie die ik zo graag wilde, maar waardoor ik ook veel energie moest steken in nieuwe dingen leren, langere dagen werken en een evenwicht moest vinden met andere collega’s.

Mijn huisbaas informeerde ons 1 maand later dat er problemen waren in het appartementsgebouw met de verwarmingsinstallaties en dat deze alleen konden opgelost worden door grote werken, ook binnen in onze woning.

Het voelde als een metafoor: het werd hoogtijd dat ik naar binnen keerde en mijn onverwerkte emoties opruimde zodat ik weer ruimte had voor warmte en liefde.

The most wonderful time of the year.

Eindelijk werd het dan toch december, en daarmee kwam de heerlijke feestperiode. Ik ben één van die mensen die al begin november begint uit te kijken naar kerstartikelen en dit jaar had ik nog veel eerder behoefte aan de magie van lichtjes in het donker, dus ik besloot eens gek te doen en mijn kerstboom al eind november op te tuigen.

Samen met het gevoel van kinderlijke magie, kwam ook mijn energie terug. De overtuiging dat wonderen bestaan en alles weer beter wordt, verdreef mijn droefheid.

Als ik nu de balans opmaak, ben ik ondanks alles dankbaar, want hoe intens het ook is geweest, 2019 heeft er ook voor gezorgd dat ik weer kan liefhebben.

 

Ik wens alle lezers een magisch 2020!

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.