Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Doe mee met de (On)Gewoonste Week

door VIVA-SVV

In tijden van corona en telewerk lijken alle dagen wat op elkaar: we missen de ‘gewone’ leuke momentjes onder collega’s, familie en vrienden, brengen onze tijd door in een banale joggingbroek en hoodie, en hebben ondanks de naderende feestdagen het gevoel dat er niet zo veel te vieren valt. Terwijl influencers op sociale media nog steeds de tijd van hun leven lijken te hebben, voelt deze periode voor de meesten onder ons als een vormeloze, grijze brij zonder fun. Enter: de (On)Gewoonste Week!

VIVA-SVV biedt in de week van 7 tot 12 december een intermezzo voor de corona-verveling. We maken er één groot verkleedfeest van, en vullen de week met (on)gewone, grappige activiteiten die we simpelweg van thuis uit, maar wel allemaal samen kunnen doen. Zo breien we aan dit vreemde jaar toch een mooi en buitengewoon leuk einde!

Elke dag maak je bovendien kans op een leuke prijs! Neem een selfie, vraag je huisgenoot om je te fotograferen, of maak een screenshot van een videocall in je thema-outfit. Post de foto in ons Facebook-evenement of stuur de foto’s door naar info@viva-svv.be. Op vrijdag belonen we tijdens de prijsuitreiking de 2 beste outfits van elke dag: één publieksprijs (meeste likes) en één prijs van de jury.

Het thema-schema voor de week ziet er zo uit:

 • maandag 7/12: haal je grappigste onesie uit de kast en plan een videocall met je familie/vrienden/collega’s. Wie spot het eerst een pikachu, zebra, luipaard of rendier op deze smartphone-safari? En het is nog comfortabel ook.
 • dinsdag 8/12: we gaan de talige kant op. Verkleed je in iets dat begint met de eerste letter van je voornaam. Bv: heet je Loes, dan kan je je verkleden in een Lieveheersbeestje. Of een Loodgieter. Of een Lychee. Laat je fantasie de vrije loop!
  Om 19u organiseren we een webinar rond creatief schrijven. Inschrijven kan je hier.
 • woensdag 9/12: back to the eighties! Kleurrijke leggings, zweetbandjes en beenverwarmers, shiny shorts en lycra trainingspakjes à la Jane Fonda zijn voor één dag weer helemaal hip.
  Om 12u werken we ons samen in het zweet tijdens een half uurtje eighties aerobics work-out. Doe je mee? Klik hier.
 • donderdag 10/12: verkleed je als de persoon waar je naar opkijkt. Met VIVA-SVV denken we dan uiteraard in de eerste plaats aan feministische iconen of een vrouwelijke pioniers. Maar ook andere (super)helden mogen de revue passeren!
  Om 20u kun je deelnemen aan de grote Ongewone Vrouwen Quiz! Inschrijven kan je hier.
 • vrijdag 11/12: laatste dag van de week en we sluiten af in stijl: we willen iedereen in feestelijke gala-outfit zien! Het is voor velen al van 1 januari geleden, dus haal de jurken en dassen van onder het stof. Vandaag mag je je nog eens onbeschaamd helemaal optutten.
  Om 12u houden we samen een e-peritief, dus zet alvast een drankje koud en hapje klaar! We maken ook de winnaars bekend van de fotowedstrijden. Doe je mee? Klik hier.

We kijken er naar uit jullie allemaal te zien.

Veel succes, en vooral: veel plezier!

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.