Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Orkaanseizoen

door Karen

Van woensdagmiddag tot zondagavond passeert er een actieve orkaan. Je kan er donder op zeggen. Het fenomeen is veelal plaatselijk, maar kan wel vrij hevig zijn.

Sluit keukenkasten, zodat er geen serviesgoed door de kamer kan vliegen; barricadeer schuiframen; knoop vuilbakken goed dicht, zodat het afval zich niet kriskras door de huiskamer kan verspreiden. Laat a.u.b. ook geen zuigelingen zonder toezicht achter, want uitlopers van de orkaan zouden weleens gemeen kunnen uithalen.

De orkaan heet Rani. En ze is een peuter van 2. De timing van de passage laat zich makkelijk verklaren, want van maandagmorgen tot woensdagmiddag wordt Rani buitenshuis opgevangen. In de opvang hebben ze nooit last van orkaan Rani. Nooit?! Ligt het dan toch aan de waarnemer? Of wordt de orkaan in de opvang gewoon het zwijgen opgelegd door de andere tornado's die er rondrazen?

Frank Deboosere zou geld geven voor de accurate voorspelling en de minister van Volksgezondheid zou een medaille uitreiken voor de genoemde preventieve maatregelen.

Schuldgevoel

Mijn eigen haar gaat ervan rechtstaan als ik denk aan het aantal keren dat ik orkaan Rani tot kalmte moet manen. Regelmatig moet ik daarbij mijn stem verheffen en herken ik in mijzelf enkel een boze tang die keer op keer "nee, dat mag niet" roept en bijna haar geduld verliest.

Maar als orkaan Rani op maandagmorgen haar zachte handje in mijn hand legt en me spontaan een kusje geeft voordat ze samen met papa de deur uitgaat, vergeet ik als bij toverslag waar ik me de voorbije dagen zo druk om heb gemaakt. Het gaat zelfs zo ver dat ik me even schuldig voel, omdat ik die lieve meid achterlaat in de opvang.

Al moet ik bekennen dat ik die maandag en dinsdag gewoonweg nodig om op adem te komen na de passage van orkaan Rani en om de schade in huis te herstellen. Zo kunnen we vanaf woensdagmiddag weer samen vechten tegen de elementen.

Reageer

Miet
Hé, die orkaan herken ik. Al heeft hij hier een andere naam... :-)
10/10/2018 - 11:47

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.