Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Bloedzuivering

door Norea

“Mama, wanneer gaat je bloed weer zuiveren?” Mijn jongste zoon zit in de auto en ik zie zijn serieuze gezichtje bij deze vraag. Ik snap niet meteen wat hij bedoelt en vraag door. “Gewoon mama, wanneer jij niet veel kan verdragen en buikpijn hebt.” Ik begrijp waar hij op doelt.

Mijn maandelijkse bloedingen, fascinerend vindt hij dit. Vooral omdat ik me dan toch meer privacy in de badkamer toe eigen en hij dat niet altijd even tof vindt. Normaal nestelt hij zich altijd wel ergens in de badkamer als ik erin zit.

Omdat ik het belangrijk vind om open te praten over alles en ik erin geloof dat er heel wat dingen op kinderniveau uitgelegd kunnen worden, probeerde ik hem uit te leggen waarom ik soms liever even op mezelf in de badkamer ben. Ergens heeft hij uitleg over verschillende zaken bij elkaar gemixt en voor hem zuiver ik nu elke maand mijn bloed. Ik vind dit wel een mooie gedachte: elke maand zuivert er iets in mij en komt er weer een stukje nieuwe puurheid.

Ik vraag hem waarom hij me dit nu vraagt. “Zomaar”, zegt hij, “omdat ik er ineens moest aan denken.” Hij zegt dat hij extra lief voor me zal zijn dan omdat ik dat ook ben voor hem wanneer hij buikpijn heeft.  

Mijn hart loopt vol bij het horen van die woorden. Ik hoop dat deze lieve, kleine kleuter op kan groeien tot een bewuste man met oog voor het vrouwelijk zijn. Met al de spannende dingen en eigenaardigheden. Ik vind dit toch een heel belangrijke taak voor mij als mama. Ik heb hem nog veel te leren … 

Reageer

Sarah Onincx
Hey. Dit vind ik prachtig om te lezen .. knap hoor
25/10/2018 - 22:37

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.