Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Pasen zonder paashaas

door Marjan Coddé

Net zoals bij Sinterklaas, hebben we Bart eerlijk verteld dat de paashaas niet bestaat en dat mama's en papa's de eieren verstoppen. Deze keer is hij er wel in geslaagd om zijn mond te houden tegen zijn klasgenootjes van de 2de kleuterklas. Een serieuze verbetering tegenover Sinterklaas.

"Verstop je ze wel wat beter dan vorig jaar mama?", vraagt Bart. Onze verstopplaatsen waren vorig jaar heel standaard: op de grond, stoel, zetel, eigenlijk alles wat je met het blote oog kon zien. De reden hiervoor was om Roos (toen 1,5 jaar) toch ook een kans tot rapen te geven.

Ik neem me voor om het wat spannender te maken. Pasen zonder paashaas is toch helemaal niet saai. Je kan juist afstappen van de standaard verstop-en-zoekversie.

Op de ochtend van Pasen is er geen ei te bespeuren. Maar na het ontbijt wordt de opdrachtendoos bovengehaald. Een ingepakte doos met 6 opdrachten op.

  1. Rol 4 keer met de kleurendobbelsteen en zoek iets in huis dat die kleur heeft.
    Als beloning kregen ze hiervoor een geel plastieken ei, met kleine paaseieren in.
  2. Speel het spaghettispel – een behendigheidsspel waar je normaal op een afhellend speelgoedbord, plastieken spaghettislierten moet wegtrekken, terwijl de plastieken 'gehaktballetjes' er niet mogen afrollen – maar dan met het grote gele ei. 
  3. Maak het grote gele ei open, en verdeel de inhoud gelijk over jullie 2.
    Intermezzo: eet alles op

    spaghettispel

 

      4. Speel het magische tapijtspel – een behendigdheidsspel waarbij je normaal schatten moet stapelen op een                 vliegend tapijt, ophooggehouden met een magneet, zonder dat ze vallen – maar dan nu met paaseieren. Alle             paaseieren die er op werden gestapeld zonder te vallen, mochten ze houden.
      5. Zoek de verstopte stickers. Hint: schoenen! Die stickers had ik 's morgens stiekem in een schoen van papa                verstopt. Daarna moet je met de stickers 10 kruisjes die getekend zijn op de opdrachtendoos, bedekken.
      6. Na deze opdracht mochten ze de opdrachtendoos uitpakken en kregen ze de inhoud: 2 grote         verrassingseieren.               

's Avonds vroeg Bart wanneer hij terug een opdrachtendoos kreeg. Maar deze keer wel eentje voor hem alleen.

Voor Sinterklaas zonder Sinterklaas, dan krijgen ze elk een opdrachtendoos.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.