Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Recept: opgevulde pompoen

door VIVA-SVV

De herfst is het pompoenseizoen bij uitstek. Je vindt ze dan in alle kleuren, vormen en smaken. Geen inspiratie om ze in de keuken te gebruiken? Probeer dan dit recept!

Ingrediënten (4 personen)

• gehakt: 187.5 g
• pompoen
• paddenstoelen: 187.5 g (mix naar keuze)
• spinazie: 150 g
• ui: 1
• ei: 1
• paneermeel: 15 g
• noten: 1.5 eetlepel
• mosterd: 1 eetlepel
• bruine suiker: 1 eetlepel
• teen look: 1.5
• olijfolie
• peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij het hoedje van de pompoen en haal met een lepel de pitjes eruit.
  • Smeer de binnenkant in met een mengsel van de mosterd en bruine suiker. Zet de pompoen omgekeerd in de oven en bak 15 minuten. Laat daarna even afkoelen.
  • Pers de look. Maak de paddenstoelen schoon. Snij of scheur ze in stukjes en bak ze samen met de look even goed in een hete pan met olie.
  • Snipper de ui fijn en hak de noten grof.
  • Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Meng er ook de ui en de paddenstoelen onder. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Doe de spinazie in een pan en laat slinken. Breng op smaak met een beetje peper en laat uitlekken.
  • Hol de deels afgekoelde pompoen gedeeltelijk uit en pureer het vruchtvlees.
  • Vul de pompoen nu in laagjes tot hij vol is: een laagje spinazie• een laagje gehakt (goed aanduwen), een laagje pompoenpuree.
  • Zet de pompoen nog zo’n uur in een voorverwarmde oven op 180°C tot de pompoen helemaal zacht is en het gehakt gaar is. Lekker met farfalle of met gebakken aardappelen.

Voor meer recepten, surf naar www.lekkernormaal.be

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.