Relatiebreuk na Corona?

door Lien Dejaeger

Dat het Covid-19 virus niet enkel ernstige ziektesymptomen meebracht maar ook voor een ware relatietest zorgde, daar had niemand op gerekend. 

Weken na elkaar thuis samenleven is geen evidentie, zeker niet in combinatie met het telewerken en/of (kleine) kinderen. Je loopt sneller op de toppen van je tenen en je kan niet meer om elkaars negatieve eigenschappen heen. Dit in combinatie met een stressvolle situatie, creëert automatisch extra spanning en irritatie.

Mogelijks was je relatie vooraf al minder goed, waardoor het samen thuiszitten er net voor zorgde dat de knoop eindelijk werd doorgehakt. Toch is scheiden vaak niet zo simpel en al helemaal niet als er kinderen in het spel zijn.  We kennen allemaal de verhalen van ouders waarbij het moeilijk loopt en kinderen het gevoel krijgen dat ze moeten kiezen tussen hun ouders. Dit laatste is echter een onmogelijke opgave. Voor kinderen is het immers belangrijk dat ze een goed contact hebben met beide ouders, wat enkel kan als ook de ouders onderling een goed contact hebben.

Nood aan extra tips omtrent co-ouderschap?

Bekijk dan zeker onze brochure 'Thuis op twee plaatsen'. Papa Alexander, mama Sofia en dochter Ellie stellen de tips aan je voor. 

Wil je graag een gratis brochure ontvangen of wil je meer info over het project? Mail gerust naar viva.wvl@viva-svv.be.

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.