Ga deze zomer op jacht naar de Schatten van Vlieg

door Sara Van den Broeck

De zomervakantie is volop aan de gang en kleine speurneuzen weten wat dat betekent: Schatten van Vlieg! Vlieg heeft op meer dan 300 plekken in Vlaanderen en Brussel een schat verstopt, en wie die kan vinden krijgt een leuke beloning. Zie jij wat ik zie?

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen deze zomer op schattenjacht op meer dan 350 plekken. Tussen de boeken van de bibliotheek, in de tuin van een museum of in een hoekje van een kasteel … Er ligt vast ook een Schat van Vlieg in jouw buurt. Schat gevonden? Dan krijg je een leuke beloning én een wedstrijdcode waarmee je een familieweekend kan winnen.

Speurneus opgezet? We tippen alvast 5 fijne schattenjachten:

1. Op zoek naar Vlieg in het MSK

Groot probleem in het Museum voor Schone Kunsten in Gent: Vlieg is verdwenen. Weg. Gelukkig zijn er aanwijzingen: de erfgoedbewakers fluisteren dat niemand het gebouw verlaten heeft. Dat wil zeggen dat Vlieg nog in het museum is. Bestudeer de plattegrond, luister naar wat de figuren op de schilderijen je toefluisteren en ontdek wie Vlieg gevangen heeft.

2. Nachtdieren in Bulskampveld

Bulskampveld, het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen, bedekt stukjes van Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter. Bossen , drassige graslanden en vijvers: ideaal om te ravotten. Ga samen met Vlieg en Vlerk de Vleermuis op zoek naar het huis van Vlerk, want die vond de weg niet meer terug in het grote bos. Onderweg ontmoet je vast nog een heleboel andere nachtdieren!

3. Modderpret in het Sven Nys Cycling Center

Veldrijden zonder een bemodderd gezicht, dat is zoals buiten spelen zonder dat je kleren vuil worden. Dan heb je niet alles gegeven. Ook een regenachtige dag is dus ideaal om een schat te gaan zoeken in het Sven Nys Cycling Center. Wrijf het zand uit je ogen, zoek je weg langs alle verborgen plekjes van de Balenberg en ontcijfer de code. Misschien zit er wel een aanwijzing in de trofeeënkast?

4. Melktanden en kevers in AMUZ

AMUZ is een indrukwekkende concertlocatie in hartje Antwerpen: de barokke Sint-Augustinuskerk. Componist Josquin des Prez, Josken voor de vrienden, toont je de pracht en praal van het gebouw. Geef je ogen de kost en ontdek barokke parels, bewonder de kevers van Jan Fabre en ontmoet de heilige Apollonia, beschermheilige van kinderen die hun melktanden wisselen. Josken denkt dat ook zij haar schatten in AMUZ bewaart … Ga je mee op zoek?

5. Brand in het Kasteel van Alden Biesen

Alden Biesen in Limburg is een van de oudste kasteeldomeinen van Europa, opgericht door echte ridders in het jaar 1220. Maar oei, het kasteel staat in brand … Laat de sirenes loeien! Jij komt als geroepen, stoere brandweerman of -vrouw. Ga op zoek naar de schatkist voor ze in rook opgaat en help het kasteel te redden. Je ontvangt de eeuwige dank van de kasteelheer én een leuke prijs.
 

Nog meer schattenjachten?

Op schattenvanvlieg.be vind je een overzicht van alle locaties: ga snel op zoek naar de schatten in jouw buurt.

Uit met vlieg

copyright foto: Martin Corlazzoli

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.