Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Seks met drie

door Roos

Wat vooraf ging

Hallo allemaal, ik ben Roos, en ik wil mijn slaapkamer terug voor mij. Klinkt vreemd, ik weet het. Laat mij even beginnen bij het begin. Want waarom zou mijn slaapkamer nu niet van mij zijn?

Wel kijk, we zijn er al een tijdje niet meer alleen. Seks en alles wat daarbij hoort is niet meer iets wat we tussen ons doen. Jammer eigenlijk, want het was vroeger altijd heel fijn en ongedwongen. Tot we een baby wilden. Niet dat Emma alles verpest heeft, maar heel de weg voor ze er was wel. En nu, voor nummer 2 is het weer zo een gedoe.

Heb ik je ooit verteld hoe de gynaecoloog het noemde? Na weken van pillen die mij stemmingswisselingen en hoofdpijn bezorgden (ik was toen meer een cactus dan een Roos), kregen we telefoon dat er een eitje klaarzat. “Dan mag u vanavond om 21 uur de spuit zetten. U mag vanavond ook betrekking hebben. Morgen absoluut niet, en overmorgen weer wel.”

Klaarkomen op commando

‘Betrekking’. Mijn goesting was meteen weg. Een vaste betrekking is een vaste job toch? Een job! Nu ja, op Facebook spraken we toch ook al van klussen. Seks werd huiswerk maken. Klaarkomen op commando. Heb jij dat ooit geprobeerd? Doe maar eens. Morgen, maar overmorgen niet!

Die 1ste keer was dat nog wel spannend en begonnen we er wat lacherig aan, maar het plezier was er snel af. Zeker die keer dat het 32 graden was. Iedereen lag te hijgen en te puffen van de warmte. Ik heb toen een paar tuinkussens op de vloer in de living gelegd met een handdoek erover. Daar nog 2 ventilators naast voor verkoeling. Ik zei tegen Jan: “Kijk schat, hier gaat het gebeuren vandaag!” Waren wij blij toen die klus geklaard was.

En nog blijer waren we toen de gynaecoloog zei dat we een stap verder zouden zetten. Dat inseminatie ons waarschijnlijk meer geluk zou brengen. Gedaan met die ‘betrekking’. Seks was weer van ons! Hoewel, door die hormonen was ik bijgekomen en mentaal had ik toch ook een ferme deuk gekregen. Het was echt moeilijk om mij terug vrouwelijk te voelen. Tot het goeie nieuws kwam. Ik was zwanger. Euforie! Jan en ik stuiterden als kangoeroes door de living, wat een geluk.

Seks met 3

Maar toen werd het moeilijk voor Jan. Hij voelde zich bekeken. Hij vond dat hij het bed deelde met mij en de baby, niet met mij alleen. Van seks op commando naar seks met publiek. Alsof Emma vanuit mijn buik naar hem keek door zo een spionneke van een voordeur. Ik zag haar al zo piepen in mijn baarmoeder. 

En toen werd Emma geboren. Onze perfecte dochter. En die bevalling, die liep heel vlot. Mijn lichaam wist dan toch hoe het moet. Ook van borstvoeding kon ik enorm genieten. Weer iets dat mijn lichaam kon. Daarmee dat ik het 13 maanden volhield. Tot 6 maanden lag onze diva in de co-sleeper naast mij. Ik deed 1 oog open, schoof haar aan de borst, zij dronk en we sliepen allemaal verder. Zalig. Maar ja, na een paar weken krijg ik toch zin in meer dan een kusje, dat begrijp je wel. Seks met een slapende baby naast ons. Niet evident, want ik ben niet de stilste in bed. Je kunt je voorstellen dat het bijna nooit gebeurde. Zeker met Jan die zo op zijn privé gesteld is.

En nadat ze naar haar eigen kamertje verhuisde, bleef het allemaal eigenlijk op een laag pitje pruttelen. Moe, onzeker, hoofdpijn … Er was altijd wel iets. Pas nadat we een nieuw bed kochten, durfden we er weer voluit voor te gaan. Een bed met spijlen in plaats van het houten bed dat we hadden. Want die spijlen bieden meer mogelijkheden, snap je.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.