Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Gênante conversaties aan de ontbijttafel

door Fien

Tot 2 keer toe vraagt mijn puberzoon aan het ontbijt waarom hij slaapkamergeluiden hoort wanneer hij al gaan slapen is. Mijn man verslikt zich in zijn koffie en ik bijt een te groot stuk van mijn boterham dat duidelijk niet zonder kauwen kan worden ingeslikt. 

Met geluiden waar een porno acteur bleek van wordt, demonstreert hij wat hij heeft gehoord. Voor oude mensen zijn jullie nog heel actief hoor! Bedankt zoon. 

Ik probeer hem uit te leggen dat seks niet uitsluitend voor de slaapkamer bedoeld is. Het kan ook gewoon op andere plekken. En dat dat soms spannender is. Hij trekt een vies gezicht, mompelt "ranzig" en loopt de keuken uit.

Gewoon beneden

Mijn man en ik kijken mekaar aan en schieten in de lach. Wij vrijen weleens in de zetel om onze pubers niet wakker te maken. Daarnaast is er ook onze baby. Ons huis heeft namelijk niet alleen flinterdunne muren en plafonds, maar ook een kamer te weinig. Onze jongste slaapt dus bij ons op de kamer. Om haar van zekere trauma’s te vrijwaren en omdat een huilende baby niet echt bijdraagt aan de sfeer, doen we het ook wel eens beneden.

Voor hij naar school vertrekt, wil hij er ons nog eens op wijzen dat ons seksleven niet bijdraagt aan zijn slaapbehoefte. Ik zeg hem heel diplomatisch dat we het gesprek later nog eens zullen voeren. Dat hij het dan wel zal begrijpen. Hij draait met zijn ogen en vertrekt naar school. Ik vrees dat zijn oren nog dikwijls zullen gloeien. 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.