5 spannende speurtochten met kinderen

door Sara Van den Broeck

1.Op ontdekking in Aalst

Zijn jullie Aalst al eens gaan verkennen? Je kan er kiezen uit 4 verschillende wandelzoektochten, elk met hun eigen route en verhaal. De stadswandeling Wij zijn zot van Aalst bijvoorbeeld, stuurt je op pad met een iPad om hetverhaal van Jeroen te leren kennen, die eerst nog wat attributen moet verzamelen voor hij zijn geliefde Anja ten huwelijk kan vragen.

2. Het Grave Ravenpad voor de allerkleinsten

Het Grave Ravenpad is een wandel- en speelparcours voor families met baby’s, peuters en kleuters tot ongeveer 6 jaar. In het Gewestbos in Ravels leidt het mysterieuze verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje (gebaseerd op oude Kempische volksverhalen) je door het bos tot bij een bijzonder babydiertje. Allerlei mythische wezens kruisen onderweg je pad: ze prikkelen je zintuigen en laten je het bos ontdekken.

3. Een imaginair museum in Gent

Ken jij de man die de wolken meet op het dak van museum S.M.A.K.? Heb je zin om te vliegen met een supersonisch tuig van Panamarenko? Wandel door het Citadelpark en duik in het Imaginair Museum: met je ogen dicht luister je naar hoe de kunstwerken tot leven komen.

Ga op zoek naar de paaltjes met de vliegen erop en scan de QR-codes met je smartphone. Beluister verhalen over kunstwerken die je alleen in je verbeelding ziet.

4. 15 keer speuren in de bossen van de Westhoek

In de groene dorpen en prachtige natuurgebieden van de Westhoek kan je maar liefst 15 speurtochten doen.

Met de hulp van Stijn het Konijn, Ever Sam, Boswachter Bruno of een van de andere leuke personages vind je je weg. Vind je het juiste pad en kan je de vragen oplossen? Dan kan je ongetwijfeld het mysterie ontrafelen.

5. Een expeditie onder de grond in C-mine

C-mine in Genk stuurt je onder de grond voor een spannende expeditie: gewapend met een zaklamp, vergrootglas en kompas start je aan een heus belevingsparcours op de oude mijnsite. Daal af tot 6 meter onder de grond en draai aan de knoppen van een geluidscel, duik in een verhalenkoker en zoek je weg in het doolhof weer naar boven. Het hoogtepunt van de expeditie? Dat is de beklimming van de schachtbok van de mijn, tot wel 60 meter hoog!

uit met vlieg

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.