Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Huis vol speelgoed

door Karen

De feestdagen zijn al een hele tijd achter de rug en hier is intussen ook alweer een verjaardag gepasseerd. Hoog tijd dus om nog eens een inventaris van het speelgoed op te maken.

Opgeruimd staat netjes
Ik zie alles het liefst mooi opgeborgen. Voor mij geen rommel in de living, maar als het even kan ook niet in de garage of op de zolder. Want rommel in huis is chaos in mijn hoofd.
Gelukkig heb ik mijn man al zo ver gekregen om te investeren in ingemaakte kasten. Maar ik had nooit gedacht dat ook die zo snel vol zouden zitten.

Te veel is te veel
Kinderen hebben speelgoed nodig. Maar wanneer is het te veel? Onze zoon kan met zijn auto’s een file vormen van de kust tot de Ardennen en onze dochter kan met haar poppen een volledige school bevolken. De stapels leesboeken blokkeren de lades en het speelgoedkeukentje is voorzien van een 3-dubbel servies.

Toch is al gebleken dat zelfs de kinderen zelf af en toe de voorkeur geven aan een simpele papieren zak om daarin hun zelf gevonden schatten (lees: mijn schoenen) rond te dragen.
Kinderen houden van speelgoed, maar soms kan het dus zelfs voor hen te veel zijn en keren ze automatisch terug naar de meest simpele dingen.

Wisselwerking
Sinds kort werk ik daarom met een roulement. Elke week wissel ik het speelgoed. Het grootste deel ligt dan mooi opgeborgen in mijn ingemaakte kasten op zolder. Het andere deel ligt beneden in de living, in een grote kist die ze naar hartenlust kunnen uit- en inladen. Zo heb ik een huis zonder rommel en de kindjes hebben elke week ‘nieuw’ speelgoed om te ontdekken. Iedereen tevreden!

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.