Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Tentoonstelling Teddy en beer

door Sara Van den Broeck

‘k Zag twee beren, Goudlokje en de drie beren, knuffels … Beren spreken al eeuwenlang tot de verbeelding. Tijd om deze dieren eens van top tot teen te leren kennen. Dat kan vanaf 18 oktober in het Museum voor Natuurwetenschappen, ook gekend als het Dinomuseum in Brussel.

In de tijdelijke tentoonstelling ‘Teddy en Beer’ kom je te weten waar en hoe de beren leven en welke 8 verschillende soorten er bestaan. Zijn ze echt wat lomp of zijn er ook goede zwemmers, klimmers en hardlopers bij? Eten ze echt honing? En waarom houden ze zo’n lange winterrust? In sommige gebieden worden beren vereerd, in andere opgejaagd of opgevoerd als circusdier. Ook die aspecten komen aan bod. Maar vrees niet, Teddy & beer is een puike, kindvriendelijke expo. Voor kleuters en hun knuffelbeer is er zelfs een interactief parcours, waarbij ze worden uitgenodigd om beren te observeren en na te bootsen. En de vraag waar we tijdens deze expo eindelijk het antwoord op vinden is: waarom heten knuffelberen eigenlijk Teddy?
 

Op de website van Uit met Vlieg vind je alle informatie over de expo.
Teddy en Beer is slechts 1 van de 8 niet te missen expo's voor kinderen dit najaar. Vlieg vond nog leuke expo's over o.a. Bruegel, de smurfen, Van Gogh of Tim Burton. Bekijk nog meer expotips van Vlieg.

Tip: Bezoek de expo Teddy en Beer met de museumpas, een gloednieuwe pas waarmee je elk jaar Vlaamse, Brusselse en Waalse musea zo vaak kan bezoeken als je maar wil.

vlieg

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.