Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Nieuwe superhelden

door Karen

Waar is de tijd dat ik bij alles wat ik deed een heldin was voor mijn dochter? Waar is de tijd dat ze altijd blij was om mij te zien en mij volgde als was ze mijn schaduw?
De laatste weken heeft ze duidelijk andere helden …
 
Als ik haar ophaal uit school, loopt ze niet meer met een grote glimlach op mij af, maar blijft ze halsstarrig in de rij staan. Wanneer ik haar dichterbij wenk, krijg ik een boze blik terug en doet ze zelfs nog een stapje achteruit. Ze wordt veel liever opgehaald door 1 van haar grootmoeders, die haar overladen met aandacht en haar ook culinair weten te verwennen.
Een enkele keer gaat ze zelfs ongevraagd naar de nabewaking, want daar krijgt ze een koekje met chocomelk en thuis bij mama niet.

Wanneer ik na een kappersbezoekje thuis kom, mag ik in geen geval al terug binnen komen. Ze wil eerst nog boeken lezen met papa. Zonder mama, de pottenkijker.

Als we tijdens het weekend opa een ziekenbezoekje willen brengen, mag ik gerust met broer thuisblijven, zegt ze. Ze gaat liever alleen met papa op pad.

Wanneer we bij haar andere grootvader langsgaan, werpt ze zich – net op het moment dat we naar huis willen – in zijn sterke armen. Wetende dat hij er niet aan kan weerstaan om haar te doen schaterlachen door haar nog eens door de lucht te laten vliegen. Als ík haar daarentegen naar haar autostoeltje laat vliegen, schreeuwt ze moord en brand, omdat ze nog niet mee naar huis wil.

Zelfs haar overgrootmoeder en een verre tante worden bij ons thuis heel warm door haar onthaald. Ze hebben nog geen voet door de deur gezet, of ze zegt al “nog niet naar huis gaan, he”.

Soms steekt het misschien een beetje dat ik niet meer haar grote superheldin ben. Maar ik ben vooral blij dat ze zo veel mensen graag ziet en ook door zo veel mensen graag gezien wordt. Voor zulke kinderliefde zet ik graag een stapje opzij. En mijn armen zullen sowieso altijd voor haar open staan.

Reageer

Poppa
Maak je maar geen zorgen.
Diep van binnen
24/12/2019 - 11:33
Poppa
Maak je maar geen zorgen.
Diep van binnen blijf Jij haar enige heldin hoor.
24/12/2019 - 11:35
Poppa
Maak je maar geen zorgen.
Diep van binnen blijf Jij haar enige heldin hoor.
24/12/2019 - 11:35
Poppa
Maak je maar geen zorgen.
Diep van binnen blijf Jij haar enige heldin hoor.
24/12/2019 - 11:35

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.