Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

2 mama's, samen op de bank

door Miet

2 mama's, samen op de bank.

Hun zorgenkindjes verbinden hen met elkaar. Ze babbelen honderduit over hun ervaringen, over hun gelukjes en frustraties. De herkenning doet hen goed.
Tot ze op hét onderwerp botsen. Hét onderwerp waarvan ze al hebben ervaren hoe gevoelig het kan liggen.
De ene mama blijft thuis om de zorg voor haar kind volledig op zich te nemen. De andere mama werkt fulltime en doet een beroep op een dagopvang. Allebei denken ze terug aan de commentaren die ze ooit te horen kregen.

“Waarom cijfer je jezelf in godsnaam volledig weg voor je kind? Dat zou ik nooit doen. Je kind zal er alleen maar voordeel van ondervinden als je aan jezelf leert denken.”
“Eigenlijk ontzeg je je kind ontzettend veel door hem thuis te houden. Naar de opvang gaan zou zijn wereld verruimen.”


“Je hebt geluk dat je je kind naar een dagopvang kan brengen. Op die manier is een zorgenkindje hebben veel minder zwaar. Er zijn ook ouders die het volledig zelf moeten doen.”
“Jouw kind heeft vooral behoefte aan aandacht en knuffels. Hebben ze daar wel voldoende tijd voor in het dagcentrum?”

Bepaalde opmerkingen hebben hen al heel erg gekwetst. Daardoor hebben ze schrik om dieper op het onderwerp in te gaan.

Het kan ook anders
“Ik vind het knap van je, hoe je dat doet. Elke dag gaan werken en dat combineren met de zorgen voor je kind. 's Avonds na een drukke dag thuiskomen en daar opnieuw alles geven. En de vele doktersafspraken inplannen in je drukke agenda. Ik zou het zo zwaar vinden om te doen wat jij doet.”

“Ik kan het mij moeilijk anders voorstellen. Ik heb mijn werk echt nodig om er eens even uit te zijn. Op die manier vind ik af en toe toch een klein beetje afleiding. Ik zou het vreselijk lastig vinden om altijd voor mijn kind te moeten zorgen. Het is prachtig om te zien hoe jij dat doet.”

Glimlachend kijken ze naar hun kinderen, allebei gelukkig in hun eigen wereld. Zij vinden het duidelijk prima!

2 mama's, samen op de bank.
Ze doen het toch maar. Ze vullen de zorg voor hun kinderen in op de manier die voor hun gezin het best werkt. Ze zijn dankbaar dat het lukt om de keuzes te maken die ze willen maken. Ze hebben respect voor elkaar. Omdat anders daarom niet slechter of beter is.
Wat zou de wereld mooi zijn als de mensen daarbuiten dat ook allemaal zo konden zien.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.