Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Examenstress - tweede zit

door Maya

Het is weer zover: de 2de zit is in zicht en daarmee de stress die zich langzaam maar duidelijk voelbaar door het huis verspreidt. Doordat Lars in mei werd opgenomen op de psychiatrische afdeling, heeft hij niet meegedaan aan de examens in juni.

Een paar weken voor iedere examenperiode word ik al een beetje nerveus en ik vraag Lars wanneer de examenperiode start. Zonder op te kijken van zijn gsm antwoordt hij dat hij dat nog niet weet. Zijn nonchalance helpt me niet.

Subtiliteit was nooit mijn sterkste punt

Enkele dagen later probeer ik subtiel aan te geven dat hij misschien al wat cursussen kan overlopen ter voorbereiding. Lars kijkt me nu wel aan en schiet in de lach. “Maak je niet zo ongerust Mams, ik heb alles onder controle.” Subtiliteit was nooit mijn sterkste punt. 

Lars was in de middelbare school niet de beste leerling. Hij heeft ADHD en studeren ging nooit vanzelf. Wanneer je merkt dat je dubbel zoveel tijd en moeite moet doen dan je klasgenoten om maar de helft van het resultaat te behalen, is de fun er al snel af. Het heeft ons beide dan ook heel wat energie gekost om hem gemotiveerd te houden, maar gelukkig haalde hij wel zijn einddiploma. Hij was destijds in de wolken, nu hoefde hij nooit meer naar school en was hij voor altijd van die vervelende examens verlost. Hij zocht en vond werk.

Verrassing

Langzaam kwam hij echter tot de ontdekking dat hij meer wilde in het leven. Hij vatte het idee op om jongeren te gaan helpen. Hij deed een avondcursus en tot ons beider verbazing, vond hij studeren lang niet meer zo vervelend. En dus wou hij nog een bacheloropleiding gaan volgen.  

Ik wist eerst niet goed hoe ik hierop moest reageren, er ging zoveel door mijn hoofd. De jaren vol frustraties en kopzorgen stonden me nog helder voor de geest, om nog maar te zwijgen over de financiële zorgen.

Maar welke toekomstmogelijkheden zou mijn zoon  allemaal krijgen door opnieuw te gaan studeren aan de hogeschool. We besloten het erop te wagen en toostten op de toekomst.

Maar eerst moet hij dus nog enkele jaren studeren en slagen voor talloze examens. Deze keer heeft hij echter een duidelijk doel voor ogen en is hij ook werkelijk geïnteresseerd in de materie.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.