Seks omdat het moet?!

door Inge

Zaterdagmorgen. Ik lees een boek en manlief zit aan de computer. Beiden nog ongewassen in pyjama. Ik vraag me af of dit het is. Elke zaterdag ieder voor zich? Moeten wij niet meer leuke dingen samen doen, selfies nemen en dan ongeduldig afwachten hoeveel likes onze foto op Facebook krijgt? En moeten we niet wat vaker vrijen? Ik kan me eigenlijk zelfs niet meer herinneren wanneer de laatste keer was …

Staat vaak seks hebben gelijk aan een goede relatie hebben?

Als ik sommige bronnen mag geloven zou er iets mis zijn met een relatie als je niet 2 à 3 keer per week seks hebt. Soms vraag ik me af of daar een grond van waarheid in zit. Is je seksleven niet de graadmeter van je relatie? Veel seks belichaamt een fantastische relatie en weinig seks, nu ja, niet? Ik neem liever het zekere voor het onzekere en zal proberen aan dat cijfer te voldoen. Let te show begin!

Van 'moetes'

Gezien het voor mezelf eerder van ‘moetes’ is, ben ik er eigenlijk niet bij met mijn gedachten. Wanneer mijn man me in de stemming probeert te krijgen en me hartstochtelijk probeert te zoenen, begin ik te praten over welke boodschappen we deze week nog moeten doen en vraag ik hem wanneer hij naar het containerpark gaat.

Mijn man maant me aan om te focussen en omdat ik me ondertussen schuldig voel door het gebrek aan romantiek en passie, probeer ik dat te doen. Ik voel al snel dat het bij mij niet gaat lukken en zeg dat hij ‘zijn ding’ maar moet doen. Ik ben lichtjes teleurgesteld omdat ik geen hoogtepunt bereik maar besef ook dat seks omdat het moet – of omdat ik denk dat het moet – gewoonweg niet werkt.

Tegelijkertijd  voel ik ook een enorme liefde en dankbaarheid voor mijn man die alles voor me doet en altijd voor me klaarstaat. Ik moet heus geen quota behalen om dat te weten. Onze relatie zit gewoon heel erg goed, of we nu éénmaal in de week of elke dag van de week vrijen!

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.