Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

VIVA-SVV zorgt voor knutselplezier!

door Lien Dejaeger

Niet alleen voor volwassenen zijn het vreemde tijden. Ook kinderen hebben het lastig met alle maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Ze kunnen niet samen spelen met hun vriendjes en alle leuke vrijetijdsactiviteiten zijn opgeschort. VIVA-SVV besloot daarom spel- en knutselpakketten te maken. Daarin zitten boekjes met knutselinstructies en kleurplaten, allerlei teken-, schilder- en knutselmateriaal en wat speelgoed.

De knutsel- en spelpakketjes werden uitgedeeld aan gezinnen in diverse asielcentra.  In West-Vlaanderen zijn ze ook onderdeel geworden van het project Coronamaatjes waarbij we pennenvriendjes aan elkaar koppelen en hen een tasje boordevol materiaal en ideeën geven om elkaar een leuke boodschap (tekening, knutselwerkje, kaartje,…) te bezorgen. Coronamaatjes is een project van Athena school Kortrijk, Samenlevingsopbouw Gent, Brugfiguren Kortrijk en VIVA-SVV. Het project werd eveneens mogelijk gemaakt met steun van het Streekfonds West-Vlaanderen.

Kriebelt het om aan de slag te gaan? Vraag je knutsel- en spelpakket aan via eveline.opsomer@athena-driehofsteden.be.
Post nadien een leuke foto van je creatie op onze Facebookpagina met #vivasvvwestvlaanderen en maak  ook bij VIVA-SVV kans op een uitgebreid spelpakket!  

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.