Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Schoolgewenning

door Karen

Ons dochtertje is gestart in de peuterklas. Enkele weken voordien mochten we al eens op bezoek in de school. ‘Wenmoment op school’ heette het officieel. Maar van gewenning was er nog geen sprake. Niet bij haar, en al zeker niet bij mij …

Observeren en aftasten Nochtans stapten we kordaat de klas binnen en werden we meteen warm verwelkomd. Een stoeltje op maat stond voor haar klaar en ze kon direct aanschuiven bij de andere kindjes. Actief deelnemen mocht ook, maar zij wilde liever eerst wat observeren en aftasten.

Ik volgde haar voorbeeld. De andere kindjes leken in mijn ogen wel reuzen. Reuzen die volzinnen maakten en perfect de spelregels van de juf konden volgen.
De andere ouders leken zo zelfzeker en alwetend, terwijl bij mij alle zenuwen gespannen stonden.

Loslaten
Als we wat later langs de speelplaats en de refter wandelden, kon ik me nog altijd niet voorstellen dat ons meisje binnenkort de beschermde cocon van de crèche definitief zou verlaten en in deze enorme ruimtes zou spelen, leren, leven. Het leek alsof we haar nu al een beetje moesten loslaten.

Ik heb nog altijd veel vragen over wat ons tijdens de eerste schoolweken nog te wachten zal staan. En hoe ik haar (en mijzelf) het beste op de veranderingen kan voorbereiden. Ik vrees dat we het gewoon dag na dag op ons af zullen moeten laten komen. En hopen dat die gewenning er snel komt. Bij haar, en bij mij …

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.