Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Wanneer ga je terug daten?

door Norea

“Mama, ga jij je later ook inschrijven voor Hotel Römantiek?” We zijn op uitstap en terwijl we stappen, stelt een van mijn zonen een vraag.

Ik antwoord hem dat als ik binnen 20 jaar nog geen nieuwe man heb gevonden, hij me mag inschrijven. Ik vraag hem hoe het komt dat hij me ineens deze vraag stelt. Ik vraag me wel vaker af wat er in hun hoofdjes omgaat, als ineens de meest gekke vragen naar boven komen.

“Ja mama, gisteren was jij met ons alleen op het feestje en nu zijn we hier met ons drie, maar misschien is een leuke man voor jou wel fijn!”

Steeds vaker maken mijn zonen van 7 en 12 opmerkingen in die richting. Ik voel dat hierachter bezorgdheid schuilt. Bezorgd of ik niet te veel alleen moet doen, bezorgd of ik niet eenzaam ben.

Het ontroert me, hun betrokken bezorgdheid en tegelijkertijd maak ik me er zorgen over. Het bezorgt me hun betrokken bezorgdheid. Ik wil niet dat ze zich zorgen over mij maken. Ik wil niet dat ze het gevoel hebben dat ze voor me moeten zorgen. Ook al zeg ik hen dit vaak, toch blijven ze dit doen. Ik weet niet of ik dit dankbaar moet blijven ontvangen omdat ze heel erg empathische jongens zijn of dat ik het heel duidelijk moet afblokken, of dringend op zoek moet gaan naar een man om hun gerust te stellen …. Veel vragen. 

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.