Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

Mama is ziek

door Marieke

Help! De griep, een virus, verkoudheid … De algehele malaise gaat rond. En aangezien ik omringd word door tieners, vliegen de bacteriën mij om de oren. Je zou denken dat die kleine man het te pakken krijgt van al die germs op school, maar behalve een snotneus is er niets aan de hand met hem. Ik daarentegen ben niet gespaard gebleven. Mama is gevloerd.

Dit schijnt mij eens per jaar te overkomen: een hardnekkige verkoudheid die zich eerst in mijn keel vestigt en dan langzaam door mijn hele lichaam trekt. Pijn overal, en vooral moe. Zo moe dat ik uren kan slapen. Dozen tissues, neus- en keelspray en een warme kruik moeten het klusje klaren. We voegen daar nog wat vitaminen en nóg meer slaap aan toe.

Na enkele dagen zelfmedelijden moet ik  toch weer uit bed om wat lucht te happen en te werken. We kunnen ook die kleine man niet binnenhouden. De routine gaat voort. Ik mis mijn eeuwige energie, die ik echt nodig heb om deze dagelijkse werkzaamheden vol te houden.

Ziek zijn is echt geen pretje, voor niemand. Je zal toch echt die boodschappen moeten doen, eten maken, je kind van school halen en ‘m lekker in bed stoppen. Helaas geen wederhelft die het even overneemt. Niet dat ik mezelf vaak zielig vind, maar dan heb ik toch even het gevoel van “Remi, alleen op de wereld”.

Als mijn energie weer terugkomt, prijs ik me gelukkig dat ik gezond ben en dat ik alles kan doen. Ik realiseer me hoe belangrijk het is om bewust te leven, rust te nemen, goed te eten en te sporten. Niet alleen voor mezelf maar vooral voor mijn zoontje.

De dokter gaf me onlangs volgend advies: “Je moet nu gezond en in shape blijven zodat je later geen last wordt voor je kinderen.” Dat betekent een discipline in het behouden van een bepaald lichaamsgewicht en goed opletten wat wij als voeding verbruiken. Vroeger dacht ik daar geen seconde over na, maar nu ik de kleine man heb en toch al wat ouder ben dan de gemiddelde moeder, geef ik toe: ze heeft absoluut gelijk.

Niet dat ik nu dat stukje chocola altijd laat liggen. Want als we ons niet zo lekker voelen, kunnen we echt wel wat ‘comfort food’ gebruiken … Er is toch niemand die het ziet!

Maar ik zorg voor hem, of ik nu even ziek ben of niet, die rol is van mij.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.