Superpapa geeft weg

door Ann Dewalque

Dit is het eerste boekje uit de reeks ‘Van klein tot groots’. De bedoeling van deze reeks is verhalen te vertellen over kleine meisjes die opgroeiden tot sterke, bekende vrouwen. Elk boek wordt geïllustreerd door een andere tekenaar.

Coco Chanel is een naam die de meeste mensen wel kennen. Dit boek vertelt het verhaal dat schuil gaat achter het luxemerk, toen Coco nog Gabrielle heette en een klein meisje in een weeshuis was. Het verhaal is bekend, maar toch de moeite om te herlezen of voor te lezen, omdat het boek prachtig geïllustreerd is. Het zijn pagina’s vol met tekeningen, waar hier en daar enkele zinnen tekst tussen staan.

Ondertussen zijn ook de levensverhalen van onder andere Frida Kahlo, Marie Curie, Malala Yousafzai en Astrid Lindgren in de reeks opgenomen. Genoeg leesvoer voor wie maar niet genoeg krijgt van inspirerende figuren. Deze sterke vrouwen zijn een voorbeeld voor zowel jongens als meisjes.

Wil je dit boekje graag met eigen ogen bewonderen? Vertel ons dan naar welke sterke vrouw jij opkijkt en wie weet valt er binnenkort een Chanel in je bus!

Van Klein tot groots

Praktisch
Geschreven door: Isabel Sánchez Vegara
Geïllustreerd door: Ana Albero
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 978 90 5116 654 5

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.